Ceea ce Bihorel "ghicea" din primăvara anului trecut s-a întâmplat în ultimele zile ale anului ce s-a încheiat. Din 1 decembrie 2022, PSD-istul Ioan Roman, fost deputat între anii 2008-2020, iar anterior, din 2000 până în 2008, primar al comunei Cefa, a devenit angajat al APIA Bihor, printr-un transfer de la o primărie din judeţul... Olt.

În luna mai a anului trecut, Bihorel dezvăluia că Roman câştigase un concurs pentru angajarea pe un post de consilier superior la Primăria Slatina tocmai pentru a intra în Corpul Funcţionarilor Publici şi a obţine apoi un transfer la APIA Bihor, ca să preia poziţia de director, vacantată prin pensionarea tovarăşului său de partid, Florian Pavel, tatăl subprefectului Emilian Pavel.

Ceea ce a şi reuşit în prima zi a acestui an, când fostul deputat a fost promovat director interimar pe o perioadă de 6 luni, dar care poate fi prelungită.

Baiul nu e doar că numirea lui Roman s-a făcut prin artificii administrative şi geografice, ci şi că nu a fost anunţată public, prin vreun comunicat sau vreo conferinţă de presă, ba nici măcar, în mod oficial, Prefecturii Bihor, condusă de PNL-istul Dumitru Ţiplea, chit că APIA face parte din categoria serviciilor deconcentrate ale Guvernului al cărui reprezentant în judeţ este prefectul.

Semn că relaţiile din "noul USL" de la guvernare nu sunt roz...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!