Promisiuni de an electoral

ALDE Bihor a început anul cu promisiuni electorale, dar şi cu declaraţii de moralitate. Preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Teaha, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că scopul partidului este "să devină a treia forţă politică din România şi să ducă România în poziţia de a şaptea forţă economică a Europei", iar pentru că anul acesta vor fi alegeri, locale şi parlamentare, să prezinte în faţa electorilor candidaţi credibili.

"Vrem să terminăm pentru totdeauna cu situaţiile în care politicienii, în campanii promit marea cu sarea, iar de a doua zi îşi uită promisiunile", a spus Teaha.

El a afirmat că ALDE are "uşile deschise", dar "problema noastră este cu cei care vor să vină spre noi de la alte partide, pentru că nu vrem să primim pe oricine. Nu putem avea colegi care au fost în împărăţia lui Băsescu, de exemplu, nu putem avea colegi care au probleme cu justiţia, nu putem avea colegi care în comunităţile lor nu reprezintă nimic sau reprezintă ceva rău".

"Niciun beneficiu"

Pe de altă parte, în faţa jurnaliştilor s-au prezentat şi doi dintre reprezentanţii ALDE Bihor care se pregătesc să candideze la vară, unul dintre ei fiind Adrian Tunduc, pretendent potenţial la Primăria Oradea, care a criticat – previzibil – prestaţia actualei conduceri a oraşului.

"Primăria uită de cetăţean, aşa simt eu. Se pare că toate lucrările au fost făcute fără a aduce niciun beneficiu direct şi imediat pentru cetăţean", a spus Tunduc, dând şi câteva exemple care în opinia sa îi susţin afirmaţia. "În Piaţa Rogerius oamenii mor de frig, a intrat şi Prefectura pe problemă, se pare că trebuie să intre şi preşedintele României", a zis reprezentantul ALDE, criticând faptul că unul dintre sectoarele pieţei nu este protejat printr-un perete. El a continuat, de asemenea, criticând modul în care RER face deszăpezirea în Piaţa Unirii, afirmând că operatorul de salubrizare "acţionează brutal, cu sare şi instrumente de fier" şi că, deşi pavajul este din granit, muncitorii ar trebui să utilizeze utilaje care să nu pună la încercare rezistenţa acestuia.

Tunduc a criticat, totodată, şi decizia de supraimpozitare a proprietarilor clădirilor părăginite şi a invitat "societatea civilă să ne sesizeze problemele din teritoriu şi mai departe", motivând că "noi vrem să fim cât mai aproape de cetăţean".

"Ordine şi bani pentru Beiuş"

Viitorul posibil candidat la Primăria Beiuş, Florentin Hus, a spus, în schimb, că s-a săturat să critice edilii foşti şi actuali ai acestui oraş, preferând în schimb să schiţeze un program care să ducă la normalizarea administraţiei locale.

"Vrem să facem curăţenie în Beiuş, acum oriunde mergi este mizerie. Vrem proiecte cu fonduri europene, vrem să instaurăm în Primăria Beiuş principii de management privat. Vrem să redefinim oraşul Beiuş pornind de la tradiţiile şi istoria oraşului", a spus Hus.

El a afirmat că vrea să readucă în actualitate "valenţele culturale" ale Beiuşului, reduse în prezent la "circ şi pâine", adică Zilele Oraşului, cu mici şi bere, dar şi blocarea oraşului, să relanseze dezvoltarea economică "la fel ca în Oradea, cu un Parc Industrial", şi să consacre Beiuşul ca oraş turistic, punându-i în valoarea poziţia sub-montană.