Caravana USR, PMP şi partidului Forţa Dreptei, cele trei partide ce formează Alianţa Dreptei Unite, a ajuns sâmbătă în Bihor, la Salonta dimineaţa şi la Oradea în cea de-a doua jumătate a zile, o parte dintre candidaţii acesteia întâlnindu-se cu alegătorii pentru a-i convinge să le dea votul la alegerile din 9 iunie.

"Bihorenii nu trebuie să se lase prostiţi de alianţa PSD-PNL", a afirmat fostul şef al USR, Dan Barna (foto stânga), acum deschizător de listă pentru Parlamentul European, în timp ce preşedintele PMP, Eugen Tomac (foto dreapta), a susţinut că cele două partide de la guvernare "şi-au unit destinele" de frică.

Trei opţiuni

"Mesajul cu care Caravana Dreptei Unite merge prin ţară este foarte clar, limpede şi explicit: românii, bihorenii, nu trebuie să se lase încă o dată prostiţi", a spus Dan Barna, fost şef al USR, acum locomotiva Alianţei pe lista pentru Parlamentul European, într-o conferinţă susţinută la sediul de campanie din Oradea al USR Bihor, împreună cu alţi colegi de la centru şi din plan local, între care Eugen Tomac, preşedintele PMP, Vlad Botoş, Lucia Hang şi Alina Gârbea, candidaţi şi aceştia la PE.

Barna a amintit că în Bihor oamenii au votat mereu dreapta, dar după plecarea USR de la guvernare Iohannis a aservit PNL PSD-ului. "Opţiunile (n.r. - pe 9 iunie) sunt foarte limpezi: avem pe de-o parte varianta extremistă, susţinută de Rusia (n.r. – referire la AUR), în partea cealaltă Partidul Comasat Român (n.r. - trimitere la PSD şi PNL), şi pe de altă parte avem Dreapta Unită", a spus fostul preşedinte USR, îndemnând bihorenii să voteze candidaţii Alianţei.

Pe 9 iunie, "primul tur al prezidenţialelor"

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a întărit şi el mesajul "simplu şi clar" expus anterior de Dan Barna.

Referindu-se la PSD şi PNL, Tomac a spus că "niciunde în Europa nu poţi găsi o listă comună între cei care se pretind socialişti şi cei de dreapta", că "un vot pentru PNL înseamnă un vot pentru PSD" şi că "ei (n.r. – cele două partide de guvernare) de frică şi-au unit destinele", în timp ce "Alianţa Dreapta Unită este o alternativă credibilă, puternică, cu soluţii".

Tomac a mai afirmat că alegerile locale şi europarlamentare au fost comasate "printr-o înţelegere dintre Iohannis şi Ciolacu cu scopul de a-l pune pe acesta preşedinte" şi a afirmat că "PNL nu va avea candidat la alegerile prezidenţiale, la vară vor fi încolonaţi să-l voteze pe Ciolacu", motiv pentru care "pe 9 iunie vom avea de fapt primul tur al alegerilor prezidenţiale şi tocmai de aceea le spunem oamenilor să fie atenţi pe cine votează", căci "în numele acestei cărămizi numite stabilitatea, aceşti oameni (n.r. - liderii PSD şi PNL) vor să demoleze democraţia".

Caravana Alianţei Dreapta Unită continuă şi duminică în Bihor, cu întâlniri programate cu alegătorii din Beiuş şi din Ştei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!