Umilire pentru PSD. Viceprimarul Ovidiu Mureşan şi activul de partid din Oradea au plecat, duminică noaptea, sub protecţia jandarmilor din sediul de campanie al partidului. Pesediştii adunaţi la sediul din Piaţa Unirii pentru a face numărarea paralelă a voturilor au fost asediaţi de orădenii veniţi în centrul oraşului să protesteze din solidaritate cu românii din diaspora care au fost împiedicaţi să voteze.

După circa o oră în care protestatarii au huiduit în faţa sediului şi au scandat "Jos Ponta!" şi "În turul doi, ne-am pişat pe voi!", iar pesediştii care ieşeau din partid erau întâmpinaţi cu fluierături, în zonă şi-au făcut simţită prezenţa forţele de ordine, care până atunci au vegheat de la distanţă.

Situaţia risca să degenereze, astfel că, probabil la solicitarea PSD-iştilor, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, Ioan Huluban, şi şeful Poliţiei Municipiului, Alin Haniş, au intrat în sediul din spatele statuii lui Emanuil Gojdu, pentru a discuta cu liderii PSD "blocaţi" în clădire.

În final, cei rămaşi în sediu au fost scoşi sub protecţie. În jurul orei 23.40, forţele de ordine au făcut un cordon pentru a asigura evacuarea în siguranţă a PSD-iştilor din sediu.

Printre ultimii care au părăsit spăşiţi clădirea s-au numărat deputata Sonia Drăghici, consilierii locali Adelina Costa şi Debelka Boglarka, deputatul Sonia Drăghici şi viceprimarul Ovidiu Mureşan. Înainte de miezul nopţii manifestarea s-a încheiat, fără violenţă sau alte incidente.

Citiţi pe această temă şi articolul Orădenii au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu românii din diaspora: Peste 200 de oameni scandează "Jos Ponta" (FOTO / VIDEO)