Ioan Coman, directorul general al Autorităţii Rutiere Române, a dispus retrogradarea şefului Agenţiei Bihor a ARR, Ioan Curpaş, pentru 60 de zile.

"Este vorba despre o sancţiune propusă de comisia de disciplină şi avizată de mine. S-a efectuat o anchetă disciplinară în Bihor şi s-au descoperit aspecte negative în activitatea domnului Curpaş. Acesta nu a respectat procedurile interne în cazul inspecţiilor şi controalelor", a declarat directorul general al ARR, refuzând să intre în amănunte. "Sunt date cu caracter confidenţial", a spus Coman.

Potrivit directorului general al ARR, ancheta s-a demarat ca urmare a unor sesizări depuse de angajaţi ai filialei Bihor, iar în cursul săptămânii viitoare va fi desemnată o altă persoană care să preia conducerea agenţiei până la expirarea perioadei de suspendare.

Ioan Curpaş a refuzat să discute pe marginea subiectului, dar apropiaţi de-ai săi pun mazilirea sa pe seama unor lupte interne din cadrul PDL, al cărui membru este.

Sancţionarea şefului ARR Bihor vine după un imens scandal de corupţie, şapte din cei 10 inspectori şi fostul şef de agenţie Viorel Iepure fiind trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice. În urma unui articol al BIHOREANULUI, inspectorii au fost monitorizaţi mai multe luni de procurorii anticorupţie care au descoperit faptul că aceştia favorizau unele firme găsite în neregulă, care, în schimbul "protecţiei", cotizau cu pălincă, vin, bere sau bani.