Sebastian Secoşan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, a fost reţinut, miercuri, pentru luare de mită, în urma unei acţiuni de surprindere în flagrant organizată de procurorii anticorupţie.

Şi-a încălcat atribuţiile

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că acţiunea de surprindere în flagrant delict a avut loc miercuri dimineaţa, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor.

Comisarul şef Sebastian Secoşan a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea şi a fost dus, după câteva ore, la sediul acestei instituţii, pentru audieri.

Şefl de la Protecţia Consumatorilor a coborât în faţa sediului DNA dintr-o limuzină Mercedes care era condusă de o altă persoană şi vorbea la telefonul mobil, fără a avea cătuşe pe mâini.

"Şeful CJPC Bihor este suspectat de luare de mită, pentru încălcarea atribuţiunilor de serviciu", au declarat sursele citate.

Ginerele fostei şefe

Sebastian Secoşan are 40 de ani, e absolvent al Universităţii Oradea, în inginerie electromecanică, are un masterat în administraţie publică şi din 2001 până în 2008 a lucrat ca inspector la Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

El a fost numit la conducerea CJPC Bihor începând cu 26 mai 2009, beneficiind de sprijinul PSD, după ce a câştigat examenul la care a concurat cu fosta şefă a OJPC Cristiana Bigan, examen contestat de altfel de aceasta.

Culmea este că Secoşan e nimeni altul decât fostul ginere al Cristianei Bigan, fiind căsătorit cu fiica soţului ei din al doilea mariaj, omul de fotbal Constantin Bigan. De altfel, se pare că acesta a şi ajuns la OPC cu sprijinul fostei sale soacre.

"Am dat concurs. Asta nu înseamnă că doamna Bigan nu m-a sprijinit din punct de vedere profesional. Eu am divorţat deja de trei ani şi chestiunile familiale nu vreau să le discut, dar profesional ne-am înţeles întotdeauna bine. Atâta doar că eu am participat la campania PSD şi mi s-a propus să merg la concurs, ceea ce am şi făcut", declara Secoşan la scurt timp după numire.

Interesant e că Sebastian Secoşan a fost păstrat la comanda Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi după plecarea de la guvernare a PSD, beneficiind în ultima vreme de sprijinul politic al UDMR.

UPDATE

Miercuri seara, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore pe numele şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secoşan. De asemenea, în acelaşi dosar, procurorii au pus sub învinuire şi un alt comisar din cadrul CJPC Bihor, Ovidiu Milean, acesta fiind cercetat în stare de libertate, tot pentru luare de mită.