"Da, este adevărat, am demisionat din funcţie", a declarat Dumitru Ţiplea pentru BIHOREANUL, confirmând în acest fel o informaţie neoficială. El a precizat că "singurul motiv al demisiei mele este de natură strict personală: nu mai doresc să fiu o persoană publică, vreau să am timp şi pentru familia mea, iar la demisie mă gândeam de mai mult timp".

De asemenea, Dumitru Ţiplea a negat faptul că demisia sa ar fi fost provocată de conflictul de interese de care a fost acuzat. După cum se ştie, BIHOREANUL a dezvăluit că soţia şefului de cabinet era acţionară minoritară într-o firmă ce compune grupul Asfamixt, concern patronat de lideri liberali, care a primit lucrări de valori mari de la Consiliul Judeţean, în urma unor licitaţii controversate, unde nu se clasase pe primul loc.

"Demisia mea nu are nicio legătură cu lucrurile despre care se vorbeşte, mai ales că soţia mea, încă de la începutul anului trecut, nu mai are calitatea de acţionar minoritar la acea firmă", a mai precizat Dumitru Ţiplea.

Ţiplea a fost şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, de la alegerea sa în vara anului 2008. Înainte de aceasta, el a fost, în intervalul 2004-2007, şeful de cabinet al prefectului de Bihor Ilie Bolojan, iar între anii 2007-2008 consilier al aceluiaşi Ilie Bolojan la Secretariatul General al Guvernului.