Nicolae Sebastian Secoşan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, reţinut de DNA Oradea, miercuri, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant, este acuzat că a pretins şi primit diverse sume de bani de la patronul unui magazin de produse etnobotanice iar procurorii intenţionează să-l prezinte, joi, Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă.

Secoşan este cercetat pentru luare de mită în formă continuată, se arată într-un comunicat făcut public, miercuri seara, de Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit comunicatului, în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011, Secoşan ar fi pretins şi primit diferite sume de bani de la reprezentantul legal al unei întreprinderi familiale din Oradea care se ocupa de comercializarea unor produse etnobotanice, şi care a devenit denunţător în cauză.

"Sumele au fost primite cu titlu de mită pentru a nu-i aplica denunţătorului sancţiuni contravenţionale severe ori alte măsuri legale cu prilejul efectuării unor acţiuni de control pe linia protecţiei consumatorilor", se arată în document.

Miercuri, Secoşan a fost prins în flagrant delict, imediat după ce a primit de la denunţător suma de 300 de euro.

Aşa cum a arătat BIHOREANUL, în cadrul aceluiaşi dosar penal, procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de un alt comisar din cadrul CJPC Bihor, Ovidiu Milean.

"Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 9 februarie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile", mai arată comunicatul DNA.

Citiţi pe aceeaşi temă: Şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, reţinut pentru şpagă