Curtea de Apel Oradea a judecat, miercuri, recursurile declarate de către procurorii DNA Oradea şi şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Sebastian Secoşan, împotriva mandatului de arestare de 20 de zile emis săptămâna trecută pe numele acestuia de Tribunalul Bihor sub acuzaţia de luare de mită.

Măsura a fost atacată de către procurorii DNA fiindcă aceştia voiau admiterea cererii de arestare a lui Sebastian Secoşan aşa cum fusese formulată iniţial, şi anume pentru 29 de zile, iar de Secoşan deoarece acesta o considera neîntemeiată.

"Solicit să fiu cercetat în libertate deoarece nu consider că prezint pericol social. Nu am antecedente penale şi voi face tot ce este omeneşte posibil pentru a mă prezenta la orice solicitare a procurorilor în vederea derulării în bune condiţii a anchetei", a declarat Secoşan în faţa instanţei.

Avocaţii săi au cerut, de asemenea, ca în cazul în care se vrea o măsură de siguranţă pe perioada anchetei, instanţa să înlocuiască arestul preventiv cu interdicţia de a părăsi localitatea.

În final, judecătorii au respins atât solicitările lui Sebastian Secoşan, cât şi recursul procurorilor DNA, ca nefondate. "Instanţa a menţinut încheierea Tribunalului Bihor, prin care s-a decis arestarea inculpatului pentru 20 de zile. Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă", a declarat grefiera Cornelia Precup din cadrul Biroului de presă al Curţii.

După cum se ştie, şeful CJPC Bihor a fost reţinut de procurorii anticorupţie miercurea trecută, sub acuzaţia că a luat mită în formă continuată, în total 1400 de euro vreme de 7 luni, de la un comerciant de produse etnobotanice. Pe 9 februarie, Secoşan a fost prins în flagrant delict, imediat după ce a primit de la denunţător 300 de euro. Alături de Secoşan mai este cercetat, tot pentru luare de mită, dar în stare de libertate, Ovidiu Milian, comisar în cadrul instituţiei.

Citiţi detaliile întregii poveşti, aici: Drogaţi cu şpagă