La câteva ore după ce deputatul PSD Ioan Roman a anunţat că în Direcţia Agricolă Bihor "se va întâmpla un adevărat genocid", deoarece urmează să fie concediaţi 81 de specialişti dintr-un total de 109 angajaţi, directorul coordonator al instituţiei, Nicolae Hodişan, a confirmat pentru BIHOREANUL faptul că aceasta intră într-o restructurare fără precedent. "Vor dispărea 81 de posturi, nu de persoane, dintr-un total de 109", a explicat Hodişan pentru a rectifica informaţia furnizată de parlamentarul social-democrat.

El a spus că posturile ce vor fi desfiinţate sunt în principal cele de la Centrele Agricole care funcţionează pe lângă primării şi care, "în urma preluării activităţilor pe care ei le desfăşurau de către Agenţia pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură, au rămas fără obiectul muncii".

Şeful Direcţiei Agricole a făcut şi un scurt comentariu, după ce deputatul PSD a etichetat măsura drept "genocid". "Îi putem spune genocid, dar să vedem cine l-a cauzat!", a spus Hodişan, sugerând astfel că vina pentru organigrama încărcată a instituţiei ar aparţine fostei administraţii PNL.

Hodişan a mai spus că disponibilizarea persoanelor care ocupă cele 81 de posturi ce vor fi desfiinţate se va face după apariţia unui ordin al ministrului Agriculturii, aşteptat pentru începutul săptămânii viitoare.

Reprezentant al PDL, Hodişan a ţinut să specifice, de asemenea, că selecţionarea viitorilor şomeri nu va fi făcută pe criterii politice, cum a insinuat deputatul social-democrat, ci profesionale. "Vom organiza un examen, ca la angajare, subiectele vor veni în plic sigilat de la Bucureşti, iar din comisia de evaluare vor face parte colegi de la celelalte instituţii cu profil agricol din judeţ, cum este APIA, dar şi un reprezentant al sindicatului", a afirmat şeful Direcţiei Agricole.

Citeşte şi: Deputatul Ioan Roman se declară împotriva "genocidului" din Direcţia Agricolă Bihor