Printr-un comunicat lapidar, de numai trei fraze, conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva a anunţat vineri că "în urma analizei activităţii" a decis schimbarea şefului Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Jurcău.

De asemenea, Romsilva precizează că funcţia de director general va fi asigurată, "prin delegare de competenţă", de către actualul director economic, Szijarto Zoltán, până la încheierea unui concurs pentru ocuparea postului, programat pentru data de 12 septembrie.

Contactat de BIHOREANUL, Adrian Jurcău a declarat că schimbarea din funcţie s-a făcut la solicitarea sa, în urma unor "divergenţe de abordare a problemelor de management". Concret, conducerea Romsilva i-ar fi reproşat că "ritmul scăzut al exploatărilor lemnoase în zonele cu doborâturi".

"Au fost multe doborâturi, mai ales în zona Remeţi, care nu au fost puse, încă, în valoare. Mi s-a reproşat că nu m-am implicat suficient, însă eu consider că e o problemă tehnică, nu de management. În fine. Eu nu mă consider vinovat, dar am decis că e mai bine să renunţ, şi am solicitat să revin pe funcţia iniţială", a explicat Jurcău.

Adrian Jurcău a fost numit la conducerea Direcţiei Silvice Bihor în toamna anului 2016, după demisia fostului director, Adrian Florescu, prins că a acceptat ca o maşină a Direcţiei Silvice Bihor să transporte la Mamaia, unde avea loc Şcoala de Vară a Organizaţiei de Femei Social-Democrate, trei PSD-iste: Stela Babău, Adelina Coste, între timp decedată şi soţia preşedintelui PSD Bihor, Erica Mang.