Schimbare de şefi la Garda Forestieră Oradea. Liberalul Remus Moţiu, care a condus instituţia de la începutul anului, în timp ce era şi patron de firmă, a fost ales primar în comuna Roşia, iar în locul său a fost numit inspector şef Stelian Pantea, un inginer silvic care este şi cadru didactic la Universitatea din Oradea.

Moţiu s-a suspendat din funcţia de inspector şef în luna august, când a debutat campania electorală. Duminică, el a fost votat de 1.043 dintre localnicii din Roşia, câştigând astfel funcţia de primar în faţa contracandidatului de la PSD, Mircea Popoviciu, care a primit 570 de voturi.

"Acum m-am întors la Garda Forestieră, până la validarea mandatului, dar pe funcţia de execuţie, pentru că între timp numirea mea a expirat. După ce voi fi validat ca primar, mă voi suspenda iar", a declarat Moţiu, marţi, pentru BIHOREANUL.

Despre Moţiu, BIHOREANUL a arătat, la începutul anului, că se află într-un conflict de interese, fiind concomitent şef de instituţie, funcţionar însărcinat să controleze activitatea agenţilor economici din sectorul privat, dar şi patron şi administratorul unei firme care are ca obiect de activitate inclusiv transportul de buşteni, adică o activitate a cărei monitorizare intră în atribuţiile Gărzii Forestiere. Confruntat cu această acuzaţie, liberalul a susţinut că Agenţia Naţională de Integritate i-ar fi spus, "pe gură", că nu încalcă nicio lege.

Un universitar, numit şef

Pantea StelianLocul lui la conducerea Gărzii Forestiere Oradea a fost luat de inginerul silvic Stelian Pantea (foto), care are şi un doctorat în horticultură. De asemenea, el este şi cadru didactic la Universitatea din Oradea, Facultatea de Protecţia Mediului.

Pantea a declarat BIHOREANULUI că nu este membru în niciun partid politic. El lucrează la Garda Forestieră din luna mai a acestui an, pe post de consilier la Compartimentul Cinegetic. Anterior, a mai lucrat la AJVPS Bihor.