Doar șase copii au fost prezenți, marți, la ore, în clasa Liviei Ciotea de la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Oradea, părinții continuând să o boicoteze pe învățătoare, în speranța că vor reuși să o înlocuiască.

Așa cum BIHOREANUL a scris luni, părinții sunt nemulțumiți pentru că profesoara, care în 2020 a fost dată afară din învățământ, a fost reangajată în iulie, în urma unei sentințe definitive. Pentru că au aflat de la alți părinți că Ciotea nu trata bine elevii, părinții nu vor să-și lase micuții pe mâna ei.

Boicotul lor nu este încurajat de șeful Inspectoratului Școlar, Horea Abrudan. „Școala are o hotărâre judecătorească pe care trebuie să o pună în aplicare. Le-am spus și părinților că voi cere școlii, și am cerut, să facă toate procedurile care trebuie făcute la început de an, ceea ce înseamnă avize medicale. De asemenea, am cerut inspectorului de specialitate să monitorizeze activitatea cadrului didactic și să se asigure că își va desfășura activitatea așa cum trebuie. Iar șeful de catedră de la învățători, din școala respectivă, împreună cu directorul au obligația să facă asistență la oră”, a declarat Abrudan, marți, pentru BIHOREANUL.

La fiecare început de an școlar, cadrele didactice fac vizite medicale, iar Abrudan a cerut conducerii Școlii Bălcescu să programeze aceste evaluări cât mai curând, pentru toți dascălii. Până acum, cadrul didactic a primit an de an avizul medical, ceea ce a însemnat că doctorii au considerat-o aptă pentru a fi la catedră.

Inspectorul școlar general a recunoscut că situația este „ingrată”, tocmai pentru că învățătoarei i s-a desfăcut contractul de muncă în 2020 în urma unor comportamente deviante, decizie confirmată de Comisia de Disciplină a IȘJ Bihor, dar judecătorii au decis ulterior că Ciotea a fost concediată pe nedrept.

Totuși, a spus Abrudan, elevii trebuie să meargă la ore.

„Copiii trebuie să fie prezenți la școală. Supărarea mea este că părinții nu îi acordă încredere deloc. E clar că va fi sub lupa părinților mai abitir decât a fost până acum sau decât alte învățătoare. M-aș bucura ca părinții să îi acorde credit, cu atât mai mult cu cât copiii nici nu au intrat în contact cu ea”, a mai spus Abrudan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!