Indiferenţa faţă de necesitatea respectării normelor de protecţie a muncii face victime omeneşti. Potrivit ultimului raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, dat publicităţii luni, în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat 58 de accidente de muncă în judeţ, ceea ce - la 162.068 salariaţi - este mult. Nouă asemenea accidente au fost înregistrate doar în cursul lunii trecute.

Din totalul accidentelor de muncă petrecute în acest an în Bihor, şapte au fost cu consecinţe tragice, victimele pierzându-şi viaţa, două astfel de cazuri având loc doar în luna iunie, iar în alte două cazuri au rămas invalide pe viaţă, cu pierderea totală a capacităţii de muncă şi pensionarea pe caz de boală.

"Cele mai multe accidente de muncă au loc în sectorul construcţiilor, dar accidente de muncă sunt considerate, potrivit legii, şi situaţiile în care victimele se accidentează în drum spre locul de muncă. Nu putem spune că asemenea cazuri sunt puţine, cele mai multe fiind provocate de nerespectarea normelor de siguranţă în muncă", spune inspectorul şef al ITM Bihor, Marius Rotar.