Comisarul şef Nicolae Iancu, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, şi-a înaintat demisia din funcţie, cu începere din 15 iunie.

"Nu am niciun motiv special. Am transmis cererea mea, miercuri, la Bucureşti, iar începând din 15 iunie sunt la dispoziţia conducerii Inspectoratului General al Poliţie de Frontieră", a declarat Iancu pentru BIHOREANUL.

Surse din anturajul ofiţerului susţin, însă, că de fapt, Iancu şi-a înaintat demisia din cauza schimbărilor survenite în conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Fost şef Sector al Poliţiei de Frontieră Borş şi director executiv al Centrului Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere, Iancu a fost delegat la conducerea ITPF Oradea începând din 15 decembrie anul trecut iar ulterior, în urma unui examen, a fost titularizat pe post.

"Până la organizarea unui nou concurs pentru şefia insituţiei, conducerea ITPF Oradea va fi asigurată, cu delegaţie, de o persoană stabilită de conducerea IGPF", a mai spus Iancu.