Peste 500 de poliţişti, dar şi procurori, jandarmi respectiv oficialităţi locale au participat, vineri după-amiază, la deschiderea oficială a sezonului estival organizată la Baza sportivă Dinamo, ocazie cu care s-a organizat şi cea de a treia ediţie a concursului de gătit la ceaun, "Cel mai gustos gulaş".

La concurs s-au înscris 19 echipe, printre care poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, Poliţia TF, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul Paşapoarte, echipele pregătind, în decursul a 4 ore, peste 500 de litri de gulaş.

"Fiecare echipă a venit cu ceaunul, reţeta şi cu ingredientele proprii pentru gulaş", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Printre cei invitaţi la ineditul concurs s-a aflat şi şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, fost şef al Poliţiei bihorene care, împreună cu juriul, condus de prefectul judeţului, Gavrilă Ghilea şi format din actualii şefi ai Poliţiei Bihor, au gustat din ceaunuri pentru stabilirea câştigătorilor.

"S-au ridicat "probe" din fiecare ceaun însă "expertizele" au rămas neconcludente şi toate echipele au ieşit câştigătoare", a anunţat în final purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Fiecare dintre cele 19 echipe a primit un premiu din partea juriului. Dintre acestea, Serviciul Arme, Explozibil şi Substanţe Toxice a fost premiat pentru "cel mai vânat gulaş", echipa Poliţiei Valea lui Mihai, oraş unde majoritatea locuitorilor sunt de etnie maghiară au primit premiul pentru "cel mai românesc gulaş", iar Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor a luat premiul pentru "cel mai etnobotanic gulaş".

Concursul de gătit a fost urmat şi de alte competiţii sportive, dar şi de un meci demonstrativ al echipei de polo juniori ai Clubului Dinamo iar în final de un spectacol de muzică populară şi petrecere.