Conducerea Inspectoratului de Poliţie Bihor a stabilit numele noilor şefi ai Poliţiei Beiuş, Secţiei Rurale Beiuş şi ale Posturilor de Poliţie Pietroasa şi Cărpinet, în locul poliţiştilor puşi la dispoziţie, la sfârşitul săptămânii trecute, ca urmare a anchetei procurorilor DNA Oradea.

Astfel, în locul comisarului şef Remus Indrei, la conducerea Poliţiei Beiuş a fost desemnat actualul şef de la Poliţia Ştei, comisarul şef Sorin Magda (foto). Acesta va conduce şi Secţia 2 Poliţie Rurală Beiuş, funcţie deţinută până săptămâna trecută de comisarul şef Dorin Vesa.

În locul comisarului şef Magda, la şefia Poliţiei Ştei a fost desemnat comisarul Sabin Mocioran, care va coordona în paralel şi Secţia Rurală Ştei. "Este doar o situaţie de provizorat, până la noi dispoziţii", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Pe de altă parte, conducerea Poliţiei Bihor a reglementat situaţia şi la Postul de Poliţie Pietroasa, la conducerea unităţii fiind împuternicit agentul şef principal Călin Cocoş, până acum ajutor de şef de Post în Lazuri de Beiuş. La Cărpinet, atribuţiile fostului şef de post Raul Rotar au fost preluate temporar de ajutorul său, agentul principal Crăciun Stan. 

După cum se ştie, şeful Poliţiei Beiuş, Remus Indrei, şeful Secţiei Poliţie Rurală Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat şi şeful Postului Cărpinet, Raul Rotar, au fost puşi la dispoziţie după ce, vinerea trecută, procurorii DNA Oradea au pus în mişcare acţiunea penală împotriva lor, într-un dosar care vizează multiple fapte de corupţie

În acelaşi dosar a fost inculpat şi fostul şef al Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa. Ofiţerul a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţia instituţiei pe care a condus-o joia trecută, printr-o dispoziţie a ministrului Afacerilor Interne, Ioan Dragoş Tudorache .