Cu două zile înainte de conferința de alegeri în care președintele interimar Aurel Mohan va cere votul pentru a deveni lider ales, în PSD Bihor a apărut un scandal de corupție.

Social-democratul Dorel Dume, director tehnic în cadrul ABA Crișuri grație apartenenței sale politice, fost consilier județean PSD și candidat pe lista partidului la alegerile din această vară, a fost pus sub control judiciar de către DNA Oradea, acuzat fiind că a căpușat instituția pe care o conduce prin firme înființate de interpuși.

Întrebat dacă și ce măsuri va lua împotriva lui Dume, Mohan - unic candidat la președinția PSD Bihor - promite că va discuta acest caz în prima ședință a conducerii PSD Bihor după alegeri.

„Vom discuta situația în primul BPJ (Biroul Politic Județean, for compus din liderii partidului – n.r.). Categoric, justiția trebuie să-și facă treaba și eu am încredere în justiție”, a declarat Mohan, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Când va avea loc primul BPJ este greu de spus însă. Vineri, la ora 13, PSD Bihor a programat Conferința Județeană de alegeri, unde delegații partidului vor fi chemați să-l voteze pe Mohan președinte, iar abia ulterior se va stabili și când va fi următorul BPJ. La alegeri și-a anunțat prezența ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!