Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate vineri că militanţii social-democraţi, dar nu numai ei, au adunat până joi 46.114 semnături din partea cetăţenilor care vor ca, în acest fel, să susţină aşa-numita Moţiune de cenzură populară pe care principalul partid de opoziţie intenţionează s-o depună în următoarea sesiune parlamentară pentru răsturnarea Guvernului Boc.

"Foarte important pentru noi este faptul că aceste semnături au fost strânse nu doar de colegii de partid, ci şi de cetăţeni care nu sunt membri de partid, dar care au venit la sediul organizaţiei şi s-au oferit să participe la această acţiune", a spus liderul PSD Bihor.

Mang a amintit că scopul este ca, până la 1 septembrie, pesediştii bihoreni să adune 100.000 de semnături, care - împreună cu cele colectate de celelalte organizaţii judeţene ale partidului - să fie depuse la Parlament, în mod simbolic, pentru a arăta că populaţia nu mai doreşte guvernarea PDL.

Tot în legătură cu răsturnarea Cabinetului Boc, Mang a explicat jurnaliştilor curioşi să afle de ce s-a îmbrăcat complet în negru că nu a avut niciun deces în familie, ci culoarea vestimentaţiei este o formă de protest personală. "Am decis că până la căderea Guvernului să adopt haine de doliu, şi am spus asta inclusiv la o emisiune de televiziune la care am participat în cursul acestei săptămâni", a precizat senatorul, adăugând: "Sper ca acest lucru (n.r. - căderea Guvernului) să se întâmple cât mai curând..."