"Personal, am paharul pe jumătate plin, pe jumătate gol", a declarat Ioan Mang, liderul PSD Bihor, într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi, în care a vorbit despre bilanţul recentului Congres al partidului. "Nu am reuşit să devin vicepreşedinte al partidului, aşa cum mi-am dorit, dar am primit cele mai multe voturi dintre toţi ardelenii care au candidat la o funcţie de vicepreşedinte", a explicat Mang, care la Congres a votat în favoarea perdantului Mircea Geoană.

Liderul interimar al social-democraţilor bihoreni a afirmat că se aşteaptă ca, în baza acestui număr de voturi primit la Congres, să primească de la noua conducere a partidului o funcţie de secretar, aşa cum s-a promis preşedinţilor de filiale din Transilvania. "Expertiza pe care o am în anumite domenii mă face să cred că voi primi o funcţie echivalentă politic celei de vicepreşedinte. Vom vedea săptămâna viitoare concret ce anume", a mai spus Ioan Mang.

În faţa jurnaliştilor, Mang a opinat că în partid a fost îngropată securea războiului dintre suporterii lui Geoană şi oponenţii acestuia, spunând că luni, când a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD, s-a decis ca de acum înainte membrii partidului să nu se mai războiască între ei şi chiar să fie sancţionaţi cei care o vor face.

Întrebat dacă, la fel cum s-a întâmplat la nivel naţional, din PSD Bihor vor dezerta unii reprezentanţi în viitorul partid al "independenţilor" conduşi de Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu şi Şerban Mihăilescu, Mang a declarat că nu se aşteaptă la plecări însemnate. "Din PSD Bihor nu cred că vor fi dezertări, cu primarii partidului am o relaţie foarte bună, nu văd de ce are fi nemulţumiţi. Sunt oameni de onoare, care au rămas în partid şi când PSD a fost în opoziţie, nu dezertează ei...", şi-a argumentat Mang aprecierea.

Liderul interimar al PSD Bihor a mai anunţat că alegerile din cadrul organizaţiei judeţene "vor avea loc de jos în sus, de la nivel de sate, comune, respectiv cartiere, până la oraşe şi municipii, în perioada 15 martie-30 iunie", şi a spus că este încrezător în şansele sale de a primi un mandat din partea colegilor pentru a deveni preşedinte ales.

Ioan Mang deţine funcţia de preşedinte interimar al PSD Bihor de la finele anului 2008, preluând-o de la fostul deputat Claudiu Pop, care şi el a deţinut-o tot provizoriu după ce, la începutul anului respectiv, conducerea centrală l-a lăsat fără funcţie pe Mihai Bar.

Acesta şi-a afirmat intenţia de a candida la şefia filialei, la concurenţă cu Ioan Mang, încă de la sfârşitul anului trecut.