În condiţiile în care PSD Bihor nu organizează conferinţe de presă decât sporadic şi "pe alese", evitând să răspundă la chestiunile de actualitate, BIHOREANUL a profitat de prezenţa şefului filialei judeţene, Ioan Mang, la o conferinţă de presă organizată vineri de Prefectura Bihor cu ocazia „vizitei de lucru” pe care ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a făcut-o în ultimele două zile pentru a inspecta şantierele hidrotehnice din judeţ.

Ziarul a vrut să afle cum se poziţionează PSD Bihor în noul conflict intern din partid, după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat pe preşedintele Liviu Dragnea că a premeditat împreună cu ministrul de Interne Carmen Dan reprimarea violentă a Mitingului Diasporei din 10 august, dar şi că exercită dictatorial conducerea partidului, consultându-se doar cu „trei – patru persoane”, ba chiar şi că, deşi tot vorbeşte despre aşa numitul Stat Paralel, însuşi Dragnea „a tăiat porci cu Statul Paralel” în timp ce ea făcea opoziţie din vremea preşedintelui Traian Băsescu.

Răspunsul? Fără a preciza dacă s-a consultat cu colegii din conducerea filialei sau exprimă opinia sa personală, Ioan Mang a spus că „nu sunt de acord cu demersurile Gabrielei Firea, cum 99,99% din membrii PSD nu sunt de acord”.

„În PSD este democraţie, ne spunem fiecare părerea, şedinţele se termină când toţi îşi spun părerea, se iau decizii prin vot. Propunerea ei (n.r. – pe care Firea a făcut-o ca Dragnea să se retragă de la şefia partidului) a fost votată cu un singur vot, al ei. Restul, ce se întâmplă astăzi, nu este în avantajul PSD, este politica unei persoane, pentru ea însăşi, şi pentru un grup de interese”, a spus Mang.