Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a "combătut" o singură dată în noul Consiliu Judeţean, în care nu mai deţine funcţia de vicepreşedinte, ci de simplu consilier.

La finele celei dintâi şedinţe, Mang a anunţat că renunţă la mandat, pregătindu-se să devină deputat, după ce şi-a adjudecat prima poziţie pe lista de candidaţi a PSD pentru alegerile legislative din 6 decembrie.

Abandon la "Diverse"

Fostul vicepreşedinte al CJ, care s-a manifestat la prima reuniune de lucru a noului CJ desfăşurată joi cel mai vocal dintre toţi, "desfiinţând" planul actualului preşedinte Ilie Bolojan de a reduce organigrama prin concedieri de personal, şi-a anunţat decizia de a renunţa la mandat abia la finele şedinţei, la punctul "Diverse" de pe ordinea de zi.

Mang şi-a pregătit şi un "preludiu" lung, luând cuvântul pentru a-şi apăra mandatul de vice din ultimii patru ani, răspunzându-i lui Bolojan că nu a lăsat mizerie în birou, aşa cum reproşase acesta. "Aţi spus că aţi găsit mizerie şi aţi făcut şi poze, eu după 12 ani de conducere PNL a trebuit să dau jos şi tencuiala", a spus PSD-istul, cu referire la momentul 2016, când şi-a preluat biroul şi a scos şi tencuiala. "Am lăsat un birou care nu mai are igrasie, cu pereţii zugrăviţi", a continuat Mang.

De asemenea, el a spus că în mandatul său CJ a realizat două parcuri industriale, la Tileagd şi Săcueni (de fapt doar primul fiind finalizat, dar gol), pe când în urmă cu patru ani fosta şefă a societăţii de Parcuri Industriale a judeţului "n-a făcut nimic", dar "şi-a plătit şi coaforul, şi şedinţe de masaj" din banii firmei.

Cu ochii pe liberali

Totodată, Mang a promis despre grupul consilierilor PSD că "vom fi totdeauna pentru a vă sprijini proiectele, nu le vom bloca, de fapt nici nu putem (n.r. – pentru că PSD are doar 6 consilieri judeţeni), dar vom fi foarte atenţi la proiectele lăsate".

Apoi, şeful PSD Bihor a aruncat "bomba", anunţând renunţarea la mandatul abia căpătat în urma alegerilor locale de luna trecută: "Eu vă doresc succes, am să mă retrag din Consiliul Judeţean, dar indiferent unde voi fi voi urmări proiectele judeţului Bihor".

Ieșire cu Chrysler

Cu acestea, Mang a şi pus capăt primei şi ultimei şedinţe a  CJ Bihor la care a participat ca simplu consilier. La ieşirea din sală, când BIHOREANUL l-a întrebat de ce abandonează mandatul, liderul PSD Bihor a răspuns sec: "Pentru că merg la Parlament". Amintim că săptămâna trecută, PSD Bihor a înregistrat la Biroul Electoral Judeţean listele de candidaţi la legislativele din 6 decembrie, pe cea pentru Camera Deputaţilor Mang adjudecându-şi prima poziţie, sigur eligibilă.

Întrebat de când va fi demisia din CJ efectivă, şeful social-democraţilor bihoreni a răspuns, la fel de sec, că "aceasta este ultima şedinţă, cred", după care a plecat din Parcul Traian la volanul Cryslerului personal, fără a-şi lua alt rămas bun nici de la viitorii foşti colegi, nici de la foştii subalterni, cărora le-a luat apărarea, pentru a nu fi concediaţi, cum se hotărâse cu o oră mai devreme.