Dacă Isus a transformat apa în vin, vicepreşedintele CJ Bihor Ioan Mang transformă minusul în plus. La reuniunea de marţi a Consiliului Judeţean, al cărui buget a fost propus spre rectificare, Mang a încercat să demonstreze că diminuarea fondurilor destinate modernizării unor drumuri cu peste 500.000 lei şi suplimentarea celor destinate reparării altor drumuri este un lucru pozitiv.

Ostilităţile au fost declanşate de fostul vicepreşedinte Ionel Avrigeanu, acum liderul grupului consilierilor PNL, care – în ciuda relaţiei de rudenie prin alianţă cu Mang – i-a atras atenţia că "s-au luat bani de la drumuri, de la drumurile de Tinca (n.r. – Leş-Tinca) şi Copăcel (n.r. – Copăcel – Vârciorog – Tăşad) s-au retras bani din comune unde primarii sunt liberali şi merg unde sunt primari PSD".

"Poate e o întâmplare, dar cred că aceste drumuri (n.r. – primele două) ar trebui totuşi finalizate", a spus Avrigeanu, în condiţiile în care drumul Leş-Tinca a început să fie modernizat încă la finalul mandatului lui Radu Ţîrle (2008-2012), dar la sfârşitul mandatului lui Cornel Popa (2012-2016) a mai rămas de executat porţiunea de la Tinca până la limita cu judeţul Arad.

În replică, Mang a încercat să susţină contrariul. "Nu s-au luat bani de la drumuri, s-au dat bani la drumuri", a început el, continuând: "Da, s-au luat 2 milioane lei de la drumurile pe PNDL (modernizate pe bani alocaţi de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală), pentru că acolo nu s-au cheltuit toţi banii alocaţi. Nu cred că dacă sunt bani de la PNDL trebuie să tocăm şi banii de la Consiliul Judeţean numai ca să se spună că am dat bani la drumuri", a spus Mang. De altfel, acesta a insistat că "la acei 500.000 care apar în minus este un plus de 2,5 milioane la reparaţii".

În final, coaliţia PSD-UDMR-ALDE a votat pentru rectificarea bugetului, iar consilierii PNL s-au opus, fără a putea influenţa decizia.

Citeşte pe această temă şi articolul: Vicepreşedintele CJ Ioan Mang anunţă că la prima rectificare de buget din mandat va lua bani de la unele drumuri pentru a finanţa altele