Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor au început raziile în judeţ pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu articole pirotehnice şi atrag atenţia că orice astfel de operaţiune efectuată fără drept constituie infracţiune pedepsită cu închisoare de la trei luni la un an.

Într-o declaraţie făcută marţi, şeful Serviciului, comisar şef Adrian Pece, a explicat că acţiunea a început săptămâna trecută şi are ca scop prevenirea accidentelor – rănirea unor persoane, incendii sau distrugerea unor bunuri - care ar putea fi generate de utilizarea în perioada sărbătorilor de iarnă a unor articole pirotehnice necorespunzătoare. Anul trecut, 6 persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea, după ce petardele le-au explodat în mână. Unul dintre răniţi a rămas cu infirmitate permanentă, medicii fiind nevoiţi să-i amputeze mai multe degete. 

Pe de altă parte, acțiunile poliţiştilor vizează şi verificarea respectării legislaţiei în domeniu de către cetățeni, în ce privește achiziționarea, deținerea și utilizarea exclusivă a articolelor pirotehnice din categoriile celor permise, a arătat ofiţerul.

„Activităţile sunt desfășurate în perioada 21 noiembrie 2022 – 4 ianuarie 2023, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, a mai spus şeful Serviciului arme.

În perioada 24 octombrie - 10 noiembrie 2022, polițiștii bihoreni au efectuat controale la toate persoanele juridice din județul Bihor, autorizate să desfăşoare operaţiuni de import, transfer şi comerţ de articole pirotehnice, precum şi la cele care efectuează jocuri de artificii. În cadrul acțiunilor, polițiștii bihoreni au cooperat cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!