La finele săptămânii trecute, alianţa PSD-UNPR-PC a devenit primul bloc politic din România care a depus la Biroul Electoral Central, pe lista celor 35 de candidaţi fiind inclus, pe poziţia a 18-a, şi şeful Tineretului Social-Democrat din Bihor, Emilian Pavel, fiul şefului Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Florian Pavel, fost şef la Direcţia Agricolă.

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, consideră că, deşi doar primele 14 sau 15 poziţii sunt eligibile, perspectiva este încurajatoare pentru tânărul Emilian Pavel, în prezent consilier judeţean, dar şi şef al Direcţiei Administrative în Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Motivul? Cu timpul, Pavel jr. poate deveni europarlamentar, prin retragerea unora dintre cei ce vor fi aleşi, dar vor prefera alte funcţii în ţară.

"Locul 18 pentru Emilian Pavel este foarte bun, iar tânărul nostru coleg va putea ajunge europarlamentar după ce unii colegi europarlamentari vor opta pentru funcţii de miniştri sau pentru alte funcţii", a spus Mang.

Câştigul cel mai mare este, însă, că PSD ar putea atrage de partea sa la urne colegii de generaţie ai lui Pavel jr. "Vom avea şi o prezenţă foarte bună a tinerilor la europarlamentare", a apreciat preşedintele PSD Bihor.