Preşedintele UDMR Bihor şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Alexandru Kiss a dat impresia unei punctualităţi nemţeşti, prezentându-se la secţia de votare nr. 111, care funcţionează într-un local al Şcolii Generale Dacia din apropierea Gării, la ora 9 fix.

Kiss a sosit cu maşina de teren personală şi, spre deosebire de alegerile precedente, a fost singur, fără soţie şi fără fiu.

În localul secţiei de votare, Kiss a fost jovial, dar foarte politicos, cu membrii Biroului secţiei, legitimându-se deşi fusese recunoscut de către toţi aceştia.

După ce a primit cele patru buletine de vot şi ştampila, liderul UDMR Bihor a avut nevoie de aproximativ un minut pentru a le folosi, introducându-le apoi în urne în ordinea preşedinte CJ, CJ, Consiliu Local şi primar.

La ieşirea din secţie, Kiss a fost mai puţin volubil decât în alte dăţi, părând mai preocupat de criza economică şi efectele acesteia asupra modului cum votează orădenii şi bihorenii la alegerile locale.

"Eu cred că astăzi este interesant cum se va vota, pentru că oamenii aşteaptă rezolvarea crizei de la politicieni, deşi - culmea - nu politicienii au făcut această criză. Eu sper, totuşi, că oamenii vor şti pe cine să voteze, nu politicieni populişti care numai dau din gură şi promit orice", a spus preşedintele UDMR Bihor.