"Deocamdată nu s-a negociat nimic între UNPR şi PDL la nivelul judeţului Bihor pentru ca oamenii noştri să ocupe funcţii de conducere în direcţii, ci doar am discutat două propuneri, pentru posturile de directori adjuncţi la Direcţia Sanitar-Veterinară şi la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură", a declarat preşedintele UNPR Bihor, Gheorghe Pintea, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi.

Pintea a afirmat că UNPR nu a putut negocia nimic cu PDL în Bihor deoarece democrat-liberalii bihoreni nu au avut, până acum două săptămâni, o conducere legitimă. "Am discutat cu preşedintele ales al PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, să facem două comisii de negociere formate din câte cinci persoane de la noi şi de la ei", a mai spus preşedintele UNPR Bihor.

Liderul organizaţiei judeţene a UNPR a precizat că, la aceste negocieri, formaţiunea sa va încerca să obţină "câteva posturi de director plin şi altele de director adjunct" la instituţii pentru care încă nu s-au desfăşurate concursuri de ocupare a posturilor, acestea fiind programate să se desfăşoare în lunile ianuarie şi februarie. "Este vorba de Direcţia Sanitar-Veterinară, Casa Judeţeană de Pensii, Protecţia Consumatorului, AJOFM", a spus Pintea.

Întrebat ce atitudine va adopta organizaţia judeţeană Bihor a UNPR în cazul în care aceste negocieri nu se vor finaliza în mod satisfăcător pentru membrii formaţiunii pe care o reprezintă, Gheorghe Pintea a declarat că "dacă (democrat-liberalii) nu ne dau nimic, nu semnăm niciun acord de colaborare în plan judeţean", el fiind completat de preşedintele organizaţiei municipale, Dan Păcală: "dacă nu ne dau, le dăm noi la picioare!"

Mircea Budău, membru în Biroul Politic Judeţean al UNPR Bihor, a declarat, la rândul său, că liderii organizaţiei fac toate eforturile pentru ca membrii organizaţiei să aibă posturi de conducere în instituţiile deconcentrate: "Domnul preşedinte Pintea a fost în luna decembrie de patru ori la Bucureşti pentru a negocia. Deci, organizaţia se zbate!".