Municipalitatea a finalizat miercuri procedura de licitaţie pentru achiziţionarea lucrărilor de modernizare a străzilor: Carol Davila, Ciobanului, Delfinului, Fântânilor, Cotalilor, Măcieşului şi Navigatorilor.

Conform unui comunicat al Primăriei, licitaţia pentru lotul I de străzi format din străzile Coralilor şi Navigatorilor a fost câştigată de S.C Drumuri Bihor în asociere cu Selina la la o valoare de 1.509.802 lei, fără TVA.

La fel, cel de-al doilea lot de străzi din străzile Carol Davila şi str. Fântânilor, a fost adjudecat de aceleaşi firme pentru suma 769.189 lei, fără TVA. Licitaţia pentru cel de-al treilea lot compus din străzile Măcieşului, Delfinului, Ciobanului a fost câştigată, în schimb de Drumuri Orăşeneşti, care au venit cu o ofertă de 1.374.487, fără TVA.

Rezultatele licitaţiei vor putea fi contestate până de 19 iulie după care municipalitatea va trece la semnarea contractelor cu câştigătorii desemnaţi. "Săptămâna viitoare vom semna contractele cu firmele câştigătoare, urmând ca în jurul datei de 1 august să demareze efectiv lucrările", a spus primarul Ilie Bolojan.

Conform comunicatului municipalităţii în cadrul lucrărilor vor fi modernizaţi circa trei kilometri de stradă. Lucrările vor dura cel mult patru luni şi vor consta în delimitarea carosabilului cu borduri, îmbrăcăminte bituminoasă, colectarea apelor meteorice prin canalizare pluvială, realizarea de trotuare, spaţii verzi, dar şi amenajarea acceselor la imobilele riveranilor.

Prin modernizarea acestor artere de circulaţie Primăria vrea să faciliteze accesul riveranilor spre şi dinspre locuinţele lor centrul oraşului şi zona de servicii.