Deşi anul trecut, în iunie, aleşii bihorenilor au adoptat o Hotărâre de Consiliu Judeţean prin care acceptau ca firma Selina să finalizeze lucrările la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, în baza unui act adiţional la contractul de execuţie încheiat în anul 2008, această variantă nu este posibilă, a constatat conducerea CJ, care anunţă că în aceste condiţii va lansa o licitaţie pentru desemnarea unui alt constructor.

"Selina nu a acceptat să finalizeze lucrările. Ne putem gândi că motivul constă în faptul că din 2008 până acum preţurile materialelor s-au modificat şi nicio firmă nu ar fi de acord să subvenţioneze o instituţie publică lucrând în pierdere, ceea ce s-ar întâmpla dacă ar încheia lucrările la vechiul preţ", a declarat joi pentru BIHOREANUL şeful de cabinet al preşedintelui CJ Bihor, Horia Carţiş.

Potrivit şefului CJ, Cornel Popa, anunţul de licitaţie pentru găsirea unei firme care să finalizeze lucrările la Muzeu va fi postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice "în două-trei zile". Conform legii, la noua licitaţie se va putea prezenta inclusiv firma Selina, despre care se consideră că ar putea, dacă ar fi plătită la preţurile reale de acum, să încheie cel mai repede lucrările, fiind familiarizată cu şantierul şi cunoscând în detaliu ceea ce mai este de făcut.

Până în prezent, în baza unei licitaţii organizate în perioada când instituţia era condusă de Alexandru Kiss şi a contractului semnat apoi de Radu Ţîrle, CJ a investit în viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor 47,6 milioane lei (inclusiv TVA), sumă ce reprezintă 81,6% din valoarea totală a lucrării, pentru finalizarea acesteia fiind nevoie - la preţurile din anul 2008 - de încă 11,7 milioane lei.