Municipalitatea orădeană şi Selina au rupt contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a DN 76 la ieşirea din Oradea spre Deva. Conform unui comunicat al Primăriei, lucrarea a fost adjudecată în cursul anului trecut pentru suma de 1,4 milioane lei, dar nu a putut fi începută în perioada noiembrie 2009 - martie 2010 datorită condiţiilor meteo nefavorabile, interval în care s-a degradat grav.

"Din cauza accelerării degradării carosabilului, firma executantă a reactualizat proiectul, din reactualizare rezultând necesitatea realizării unei noi structuri a straturilor de beton asfaltic aferente suprastructurii carosabilului şi inserarea unor lucrări noi. Lucrările şi cantităţile aferente suplimentare care rezultă ca urmare a reactualizării proiectului reprezintă o creştere cu 67% faţă de valoarea iniţială a lucrărilor din contractul încheiat între executant şi achizitor", se menţionează în comunicat.

În noile condiţii atribuirea lucrărilor către firma Selina care a participat la licitaţie în asociere cu Drumuri Bihor încalcă atât prevederile OUG 34 din 2006, care limitează la 50% procentul cu care poate fi majorat costul lucrărilor, cât şi dispoziţia primarului Ilie Bolojan, care spune că lucrările suplimentare nu pot depăşi 15%.

Din acest motiv Primăria şi firma Selina au hotărât de comun acord să denunţe contractul încheiat în urma licitaţiei, urmând ca municipalitatea să organizeze o nouă licitaţie pentru reabilitarea DN 76.