Selina a pierdut monopolul pentru întreţinerea drumurilor în Oradea. Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de întreţinere reparaţii, amenajări la străzi, poduri şi trafic rutier în perioada 2013-2017 a fost câştigată de două asocieri de firme reprezentate de Selina şi Drumuri Orăşeneşi.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, asocierea firmelor Selina şi Drumuri Bihor a câştigat licitaţia pentru întreţinerea drumurilor de pe malul stâng al Crişului Repede pentru suma de 45,1 milioane lei. Întreţinerea carosabilului pe malul drept al râului a revenit asocierilor de firme Drumuri Orăşeneşti, Gauss Topo şi Ritmoteh pentru suma de 44,7 milioane lei.

Ambele asocieri de firme au licitat atât lucrările de reparaţii de pe malul strâng cât şi pentru cele de pe malul drept. La licitaţie a mai participat asocierea firmelor clujene Diferit şi RADP, dar oferta acestora a fost respinsă ca neconformă. Cele două societăţi pot contesta rezultate licitaţiei până la 18 octombrie, data estimată pentru semnarea contractului de lucrări.

Acordul cadru anterior, care expiră în acest an, a fost încheiat în 2009 cu firma Selina, care a executat lucrările de reparaţii şi întreţinere străzi în întreg municipiul Oradea. Prin împărţirea lucrărilor în două loturi, malul stâng şi respectiv malul drept al Crişului Repede, municipalitatea urmăreşte creşterea calităţii lucrărilor.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: "Miza: 22 milioane euro! Trei asocieri de firme se bat pentru întreţinerea străzilor orădene în următorii patru ani"