De luna trecută, o comună bihoreană, Finiş, are cel mai "proaspăt" viceprimar, în persoana lui Molnár Csaba (UDMR).

De fapt, omul fusese votat în această funcţie de 7 din cei 13 consilieri comunali după alegerile locale, în noiembrie 2020, dar după trei luni, în februarie 2021, toate cele cinci hotărâri ale Consiliului Local adoptate atunci au fost revocate, prin votul consilierilor PSD şi Pro România, pe motiv că şedinţa iniţială nu ar fi fost convocată şi desfăşurată conform legii, iar actele nu ar fi fost contrasemnate de secretarul general al comunei.

Tot în februarie 2021, în locul lui Molnár a fost pus un alt viceprimar, Sebastian Raţiu, ales consilier din partea Pro România.

Pentru că Primăria şi Consiliul Local au ignorat concluziile unui control al Prefecturii, care în primăvara anului trecut stabilise că şedinţa din noiembrie 2020 fusese legală, la fel şi alegerea UDMR-istului, a urmat un proces încheiat abia anul acesta, în aprilie, care a impus ca Molnár să fie repus viceprimar şi să-i fie încheiat contract de muncă cu Primăria.

Aşa că omul îşi intră în atribuţii şi îşi ia salariile cel mai târziu dintre toţi cei aleşi în 2020, aproape de jumătatea mandatului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!