Alegerile pentru Senatul Universităţii au stârnit interes uriaş, ştiut fiind că un Senat docil îi mănâncă din palmă rectorului. Actualul preşedinte, Sorin Curilă, se pare că l-a abandonat pe actualul rector, Constantin Bungău, şi a bătut palma cu contracandidatul acestuia, Florian Bodog.

Pentru că lucrurile trebuiau să meargă ca unse, s-au împărţit liste cu cine trebuie votat, ca la partidele de semianalfabeţi, unde oamenii nu sunt capabili să reţină 7-8 nume. Mă mir că universitari care au umplut mapamondul cu operele lor nemuritoare nu sunt capabili să voteze decât dacă se uită pe fiţuici.

Domnului Curilă nu i se pare anormală practica. Are perfectă dreptate. La câte crime împotriva mediului academic s-au produs la înalta şcoală de pe Peţa, chestia cu listele e chiar un mizilic. Mii de studenţi fictivi, italieni burduşiţi cu diplome false, plagiatori mângâiaţi pe creştet, sfertodocţi transformaţi în profesori - astea sunt cu adevărat probleme serioase. Văd că şi în noul Senat s-au infiltrat plagiatori, aşa că le sugerez distinşilor universitari să renunţe la toga academică şi să utilizeze, în preajma plagiatorilor, cagula.

Se vorbeşte de multă vreme despre restructurarea Universităţii. E clar că schimbarea nu va veni din interior, unde mediocrii constituie masa critică. Iar o schimbare din exterior se poate face în două feluri: cu sprijinul DNA şi cu ajutorul softului antiplagiat. Dar teamă mi-e că factorii externi s-ar putea să cureţe Sorbonica nu doar de lepre, ci definitiv.