După un an, 2013, în care premierul Victor Ponta a emis 115 Ordonanţe de Urgenţă în timp ce 94% dintre iniţiativele legislative ale parlamentarilor au fost respinse deoarece Guvernul nu era de acord cu ele, şi constatând că Ponta tinde să semene cu Putin în apucăturilre dictatoriale, senatorul liberal Cristian Bodea a reuşit să înregistreze la Parlament un proiect de "Lege a Tăcerii" care ironizează inapetenţa pentru democraţie a liderului PSD şi al Executivului.

"Am decis să curm suferinţa primului-ministru şi să încetăm mascarada aceasta de democraţie, când noi trăim într-o dictatură guvernamentală", a declarat senatorul bihorean, care în expunerea de motive ce trebuie să însoţească orice proiect legislativ a reţinut, scurt: "Pentru că aşa doreşte domnul Ponta!".

Proiectul Legii Tăcerii are doar zece articole şi subliniază absurdul politicii româneşti, scoţând în evidenţă, cu umor cinic, anomaliile şi aroganţa premierului faţă de legislativul ales de cetăţeni.

Primul articol al legii ar statua recunoaşterea oficială că "prim-ministrul este statul, indubitabil", al doilea că "ministrul ştie mai bine", iar "prim-ministrul cel mai bine", în timp ce al treilea arată că "ministrul este mai presus de parlamentar, mult mai sus".

Celelalte articole ale proiectului de lege prevăd că "parlamentarul are obligaţia să ridice mâna şi dreptul să tacă", "Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul devine Ministerul pentru controlul Parlamentului", "parlamentarii nu pot iniţia proiecte legislative fără a cere voie ministrului pentru controlul Parlamentului", "ministrul pentru controlul Parlamentului are dreptul să scoată orice parlamentar recalcitrant din sala de plen".

De asemenea, ultimele trei articole arată că "Guvernul conduce numai prin Ordonanţe de Urgenţă, fără număr!", că "Ordonanţele de Urgenţă sunt mai presus de lege, mult mai sus!" şi că "Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanţă de Urgenţă".