Biroul Politic Naţional al PNL a decis joi, prin vot, excluderea din partid a deputatului Toader Paleologu şi a senatorului de Bihor Cristian Bodea, la propunerea deputatului Cezar Preda.

Înaintea şedinţei conducerii, Cristian Bodea, poreclit şi "Bad Dog" după numele blogului său, a afirmat că dat fiind statutul partidului, „copiat de la PCR”, ar putea fi dat afară şi pe motiv că poartă barbă, şi că excluderea sa ar putea fi decisă doar dacă membrii Biroului Politic sunt obedienţi faţă de preşedintele Klaus Iohannis, cel la dorinţa căruia risca sancţiunea cea mai drastică, eventualitate în care liderii partidului se vor dovedi doar nişte „cocoşi peste un coteţ dărâmat”.

„După statutul copiat de la PCR, pot să mă excluda şi dacă am barbă. Aşa că totul ţine de bun simţ şi liberalism. E un examen pentru partid, se va dovedi dacă „L” vine de la „Liber”. Daca nu, am să le propun să schimbe iniţialele în PNO, de la „Obedient”. Voi merge la BPN ca să mă poată înfiera. Să se simtă şi ei cocoşi peste un coteţ dărâmat. Dar ştiu că Pilat din Deal a făcut deja judecata”, a declarat Bodea pentru Agerpres înaintea şedinţei.

Până la această oră, senatorul bihorean nu a răspuns apelurilor telefonice ale BIHOREANULUI, pentru a se adresa celor care l-au trimis în Parlament în urmă cu patru ani.

Anterior, imediat după alegerile locale, Bodea a interpretat eşecul de la Bucureşti ca fiind rezultatul unei politici proaste a PNL, supusă dorinţei „Kaiserului” Johannis, care ar fi subjugat partidul.

Pe 6 iunie, Bodea a declarat că din cauza rezultatului de la alegerile locale, filiala Bucureşti trebuie "decapitată" si ca PNL trebuie să se delimiteze de Klaus Iohannis, pentru că nu i-a folosit la nimic că a facut "sluj" în faţa preşedintelui. „Asta înseamnă că avem scorul fuziunii. Şi atunci unde mama naibii este aportul lui Iohannis? De ce am fost obligaţi în partid să facem sluj la Iohannis, să îl lăudăm pe Iohannis?”, a comentat senatorul bihorean, adăugând: „Noi avem un partid zombi, nu avem personalitate”.

Ulterior, după ce i s-a reproşat că trebuia să-şi exprime criticile în cadrul partidului, nu în public, Bodea a explicat că a făcut acest lucru deoarece nu are „secrete faţă de popor”: Un partid în care ai voie să vorbeşti doar "în interior" (unde o fi şi ăla?), e un partid care are ceva de ascuns. De ce să ai secrete faţă de popor, pentru care, teoretic, exişti? Adevărul nu are nevoie de ascunzişuri, de măsuri de protecţie! Adevărul e sincer şi deschis pentru toţi. Doar minciuna, făţărnicia şi corupţia au nevoie de adăpostul uşilor închise. Adevărul iubeşte lumina, Corupţia adoră întunericul!”.

Tot ulterior, Bodea a declarat că nu va pleca la ALDE sau la alt partid, chiar dacă va fi exclus din PNL.

La rându-i, deputatul de Bucureşti Toader Paleologu a criticat în repetate rânduri deciziile PNL în campania pentru Primăria Bucureşti, şi a spus că propunerea de a fi exclus face parte „din suita de imbecilităţi piramidale ale conducerii liberale”.