Senatorul liberal Cristian Bodea a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu colegul său Valeriu Boeriu, că săptămâna viitoare va prezenta grupurilor PNL şi PDL din Senat textul unei moţiuni de cenzură care să ducă la demisia vicepremierului Liviu Dragnea, "cămătarul de primari".

"Junii lui Ponta" şi "baronii lui Dragnea"

Motivele demersului, a explicat Bodea, sunt Ordonanţa de Guvern prin care Dragnea vrea să legifereze traseismul aleşilor locali, dar şi gestionarea defectuoasă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi folosirea acestuia în scopuri electorale.

Arătând că preşedintele executiv al PSD "are nesimţirea să suspende efectele unei Legi (n.r. - cea care interzice încă din 2004 migrarea primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi consilierilor migraţia dintr-un partid în altul sub sancţiunea pierderii funcţiei) printr-o simplă Ordonanţă de Guvern", Bodea spune că "Dragnea vrea să scoată maţele democraţiei din România şi apoi să le pună la loc după 10 zile", adică perioada în care aleşii locali vor putea migra fără a fi sancţionaţi de lege.

"Luni voi propune grupurilor PNL şi PDL din Senat o moţiune simplă, prin care să cerem demisia acestui măcelar al democraţiei din România. Mă aştept să fie votată şi de unii din PSD care vor să scape de Dragnea", a declarat Bodea, afirmând că se gândeşte la "junii lui Ponta" de genul lui Eugen Teodorovici, Nicolae Bănicioiu şi Dan Şova, care "abia aşteaptă să pună mâna pe partid" în detrimentul "baronilor lui Dragnea".

Legalizarea prostituţiei

Bodea a ironizat şi justificările aduse de vicepremier pentru "legalizarea prostituţiei politice", şi anume că Declaraţia universală a drepturilor omului, Carta drepturilor fundamentale a UE şi Constituţia României interzic asocierea cu forţa (n.r. - în cazul de faţă "ţinerea" primarilor în partidul care i-a ajutat să fie aleşi) şi dreptul oricărui cetăţean de a se asocia liber.

"Păi, oameni buni, prin OG-ul lui Dragnea Guvernul "genialului" Ponta recunoaşte că în România sunt încălcate flagrant drepturile cetăţenilor, de zece ani (n.r. - adică de când migraţia e sancţionată prin lege). Dar vrea să îndrepte lucrurile numai pentru 10 zile. Adică spune că legea e greşită, că încalcă grav Constituţia, dar o suspendă numai cât să-şi aranjeze şmenurile politice. Eliberează primarii din cuşti doar pentru zece zile. Pe limba celor din Teleorman, legalizează prostituţia numai cât timp le sunt plecate la băi nevestele reumatice. Vorba lui Vanghelie, îşi bate joc de furat!".

În aceeaşi logică, Bodea a spus că se aşteaptă ca, după prezidenţiale, PSD-ul lui Ponta şi Dragnea să suspende legile DNA şi ANI, pe motiv că "închisoarea încalcă principiul fundamental al libertăţii baronilor".

Boeriu despre "Sanyi Mang"

Criticând şi el "circuitul aleşilor locali în natură" imaginat de Dragnea, senatorul Valeriu Boeriu a vorbit despre efectele legalizării traseismului în Bihor, neuitând să-l ironizeze pe şeful local al PSD, Ioan Mang, în legătură cu care a amintit că este protejat de prietenul din fruntea UDMR Bihor, Alexandru Kiss, ca să nu fie schimbat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Afirmând că este adeptul transparenţei şi nu vrea ca PSD să păcălească aleşii locali la acest troc politic, Boeriu a spus că "îi cer vicepreşedintelui inamovibil al CJ Sanyi Mang (n.r. - ironic, la adresa celor doi vici ai CJ care se susţin reciproc) să adune cu convocatorul primarii PNL şi PDL, să discute deschis cu ei, şi astfel nu va cumpăra primarii de comune mari la preţ de primari de comune mici", pentru că "nu poţi cumpăra primarul de Tinca la preţul primarului de Tulca" şi nici "primarul din Trieste la preţul primarului din Moscopole". Această din urmă aluzie este o trimitere la modul în care Ponta îl atacă pe Johannis că strămoşii acestuia au ajuns în România abia prin secolul XV, în timp ce propriii lui străbunici au ajuns în ţară din Albania şi din Italia în secolul XIX.

PSD de sabie va pieri

În fine, Bodea a afirmat că primarii care vor fi racolaţi acum de PSD vor mai trăda şi în 2016, "pentru că cine trădează o dată va trăda şi a doua oară", astfel că aceştia vor fi "primari de unică folosinţă". Concluzia? "Cine trăieşte cu sabia, de sabie va pieri", a spus Bodea, susţinând că PSD se înşeală crezând că poate pune bază pe traseişti.

Justificându-şi limbajul dur, singurul pe care liderii PSD i l-au putut reproşa, Bodea a încheiat explicând că "nu pot să merg să vorbesc cu nişte nesimţiţi la papion" şi că "în lupta cu PSD se bate cu porcii". "N-a scăpat nimeni de sabia tătarilor prin meditaţie, levitaţie şi rugăciuni", a spus Bodea, convins că strategia sa de criticare a PSD este mai potrivită de cea a lui Klaus Johannis, care consideră că nu trebuie să coboare la acelaşi nivel scăzut al social-democraţilor.