Fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, președintele UDMR Bihor și senator, va fi candidatul acestei formațiuni la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, deținută în prezent de liberalul Ilie Bolojan.

Cseke a fost propus și nominalizat să candideze cu votul a aproximativ 300 de reprezentanți ai UDMR Bihor, el urmând să facă un tandem cu candidata UDMR la Primăria Oradea, Biró Rozália.

Votat de reprezentanți

„La Consiliul Județean voi candida eu”, a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, președintele UDMR Bihor, Cseke Attila.

Acesta a afirmat că „așa a fost propunerea delegaților din județ”, Cseke fiind desemnat cu votul a aproximativ 300 de reprezentanți ai UDMR Bihor, reuniți vinerea trecută, în data 19 aprilie, la Oradea, în cadrul Consiliului Delegaților Județeni.

„Era și logic că dacă voi candida la alegerile locale să candidez la Consiliul Județean Bihor. Activitatea mea a fost legată de întreg județul, ca ministru am ajutat nu numai Oradea”, a mai spus Cseke.

Liderul UDMR Bihor a afirmat că prezentarea oficială a candidaților la șefia CJ Bihor și la Primăria Oradea - unde a fost desemnată încă de la începutul lunii fosta viceprimăriță Biró Rozália - va fi făcută duminica aceasta, în cadrul unui eveniment.

„Doamna Biró a fost un bun viceprimar, și astăzi sunt în vigoare în Oradea chestiuni care s-au făcut în mandatul ei”, a spus Cseke despre partenera sa electorală, citată de presa maghiară cu sloganul electoral "Nagyvárad, un oraş cum nu mai există altul, ca alternativă la Oradea".

A mai candidat, dar la Primăria Oradea

Cseke Attila a mai candidat și în trecut în alegerile locale, dar nu la șefia CJ Bihor, ci la funcția de primar al Oradiei.

Ultima oară, în 2020, el a obținut în cursa pentru Primăria Oradea 11,39% din voturile exprimate de alegătorii din municipiu, iar anterior, în 2012, a obținut, pentru aceeași funcție, un scor de 18,87%.

În urmă cu patru ani, pentru poziția de președinte al CJ Bihor a candidat din partea UDMR Szabó József, care a obținut 15,72% din voturile exprimate.

Cseke Attila a fost ministru al Sănătății în Guvernul Boc în perioada decembrie 2009 – august 2011, precum și ministru al Dezvoltării între decembrie 2020 – octombrie 2012 în Guvernul Cîțu, și decembrie 2021 până în iunie 2023 în Guvernul Ciucă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!