După recenta şi previzibila înfrângere a opoziţiei prin adoptarea de către Guvern, prin asumarea răspunderii, a proiectului legii privind comasarea alegerilor locale, senatorul PSD Bihor Ioan Mang nu se poate despărţi împăcat de anul care stă se încheie.

Vineri, la ultima întâlnire cu presa orădeană din 2011, parlamentarul social-democrat a prezentat argumentele în baza cărora liderii USL afirmaseră că PDL este o combinaţie între legionarism şi comunism.

"Prin comasarea alegerilor locale cu parlamentare, prin refuzul de a reduce numărul de parlamentari la 300, aşa cum a rezultat din Referendumul pe care tot ei l-au organizat în 2009 dar pe care acum îl sfidează, prin reconfigurarea colegiilor pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor şi prin refuzul votului uninominal pur care ar fi dat câştig de cauză doar candidaţilor clasaţi pe primul loc în colegii, PDL demonstrează că nu doreşte decât să falsifice alegerile", a spus senatorul Ioan Mang.

Detaliind, Mang a preconizat că "în campania din 2012 nu se va vorbi despre ce trebuie. Când vom alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii, ei vor vorbi despre sălile de sport în comune fără locuitori şi despre stadioane în pantă. Când va trebui să vorbim despre cum au condus ei ţara, despre alegerile parlamentare care decid guvernarea viitoare, ei vor spune ce mulţi bani au dat în comunele unde au ei primari, iar în localităţile unde primarii sunt ai opoziţiei vor vorbi despre gropile din asfalt", a exemplificat senatorul PSD.

"PDL-iştii se laudă că au consilieri istorici, care ştiu şi ce au făcut legionarii în '40, şi ce au făcut bolşevicii după 1947, iar acum le îmbină pe amândouă. Ce-au făcut legionarii? Au scăpat de intelectuali scoţându-i la pensie forţat? Ce-au făcut comuniştii? Au desfiinţat judeţele şi au înfiinţat regiuni şi raioane. Au desfiinţat Senatul şi au făcut Parlament unicameral, adică Marea Adunare Naţională. Asta face şi PDL-ul", a mai spus Mang.

În încheiere, a conchis parlamentarul PSD, "avem de tras trei concluzii: comasarea alegerilor dăunează grav democraţiei, acţiunile Guvernului mint mai mult decât vorbele guvernanţilor şi - în fine - cea mai mare greşeală pe care o putem face noi, românii, anul viitor, este să nu mergem la vot ca să-i sancţionăm".