Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a făcut cunoscut, joi, că şi-a donat îndemnizaţia de parlamentar pe luna februarie în favoarea unui elev din Oradea care suferă de o formă rară de cancer.

Potrivit unui comunicat de presă, Popa i-a donat cei 4.000 de lei încasaţi de la Senat lui Sebastian Vlad Bodiu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Iosif Vulcan din Oradea.

"Am făcut această donaţie în cadrul unei întâlniri cu foştii absolvenţi ai Liceului Pedagogic, printre care sunt onorat să mă număr şi eu, organizată special pentru a strânge fonduri pentru Sebastian, întâlnire care a avut loc ieri, 21 martie, la Colegiul Naţional Iosif Vulcan", a explicat în comunicat senatorul liberal.

Cornel Popa şi-a donat şi luna trecută îndemnizaţia aferentă lunii ianuarie, în beneficiul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Oradea, cu destinaţia precisă ca banii să fie utilizaţi pentru achiziţia de consumabile pentru angiograful cu care spitalul a fost dotat, în urma demersurilor pe care tot el le-a făcut în Guvernarea Tăriceanu, când ministru al Sănătăţii era liberalul Eugen Nicolaescu.

Popa şi-a făcut cunoscute donaţiile pentru a nu mai fi acuzat de PDL-işti că încasează "bani nemunciţi" pe perioada cât întreaga opoziţie se află în protest parlamentar, deputaţii şi senatorii PNL, PSD şi PC neparticipând la lucrările celor două camere ale legislativului.