Senatorul PNL Cristian Bodea îi cere prefectului de Bihor, Claudiu Pop, "să fie bărbat şi să demisioneze", iar dacă acest lucru nu se întâmplă să fie demis de Guvern. Motivul? Departe de a fi înalt funcţionar public apolitic, cum cere legea, prefectul este "roşu până la sânge", "pesedist notoriu", deci părtinitor în favoarea PSD, formaţiunea din care provine şi în care a fost chiar preşedintele organizaţiei municipale Oradea.

Prefectul, "un pesedist notoriu"

"Spunem de aproape o lună că vrem Guvern tehnocrat şi administraţie tehnocrată, depolitizată, dar degeaba avem Guvern tehnocrat dacă prefecţii, adică reprezentanţii Guvernului în judeţe, sunt politicieni vopsiţi", a spus vineri, într-o conferinţă de presă, senatorul Bodea.

Acesta afirmă că "prefectul Claudiu Pop nu are nicio şansă în a se pretinde nici mare tehnocrat, nici mare apolitic, nici mare funcţionar public fără tendinţe roşii", tocmai pentru că a fost preşedintele PSD Oradea.

"Claudiu Pop este un pesedist notoriu, roşu până la sânge, a jucat cu PSD la toate alegerile de când este prefect", a adăugat Bodea, amintind că "primarii l-au acuzat în 2014 că şi-a numit tot felul de oameni la conducerea secţiilor de votare", dar şi că a fost "complice la repartizarea fondurilor pe PNDL (n.r. – Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală) către primarii PSD" în anul electoral 2014, ori că "nu a fost capabil să gestioneze până în 2015 problema reabilitării DN 76 Oradea-Deva", soluţia reciclării asfaltului existent pe drum nefiind decât "ascunderea gunoiului sub preş", pentru că "la primăvară o să apară mii de gropi".

"Claudiu Pop trebuie să plece, fotoliul de prefect nu-i pentru clocit ouă roşii sau pentru fumat în birou, prefectul trebuie să ducă la Guvern problemele din judeţul pe care îl reprezintă", a spus Bodea.

"Sau să jucăm pe faţă"

Senatorul liberal a afirmat că nu doreşte schimbarea prefectului provenit din PSD cu unul provenit din PNL, ci cu o persoană cu adevărat apolitică. Însă, dacă acest lucru nu este posibil sau nu este dorit, a spus Bodea, atunci "să rupem pisica în două", adică prin lege să se consacre faptul că prefecţii nu sunt "înalţi funcţionari publici", cum sunt consideraţi în prezent, ci reprezentanţi politici ai partidelor aflate la guvernare, dar în mod asumat.

"Sau să jucăm pe faţă. Dacă nu se poate nicicum depolitiza această funcţie, atunci măcar să legalizăm prostituţia politică. Poate ar fi mai bine (n.r. – să se recunoască numirea prefecţilor din rândul partidelor), pentru că oamenii ar şti pe cine să dea vina când nu se fac lucrurile, pe cine să înjure", a spus Bodea.

În final, senatorul liberal a afirmat că în cazul în care prefectul nu va demisiona şi nu va fi demis de Guvern, el nu poate susţine asemenea situaţie, aşa că va critica executivul condus de Dacian Cioloş sub acest aspect: "Aştept ca domnul Cioloş să se mişte cu aceşti prefecţi pesedişti, să-i trimită la plimbare. Dacă Guvernul consideră că mai poate ţine un asemenea politician incompetent pe postul de prefect, eu n-am cum să susţin asta".

Citiţi cum îi răspunde prefectul Claudiu Pop, în articolul Somat de senatorul Cristian Bodea să demisioneze, prefectul Claudiu Pop îl provoacă să spună ce legi a făcut "în interesul bihorenilor"