Absent în ultima lună de la conferinţele de presă susţinute împreună cu mai tânărul său coleg Cristian Bodea, senatorul PNL Bihor Valeriu Boeriu a revenit în faţa jurnaliştilor orădeni pentru a ironiza modul în care premierul Victor Ponta ia apărarea corupţilor din PSD.

"În aceste zile PSD face dig în jurul baronilor local şi încearcă să acapareze toate funcţiile în stat. Domnul Victor Ponta se plânge că politicienii din acest partid sunt cercetaţi politic, uitând că şefii parchetelor au fost puşi în funcţie împreună cu prietenul său Băsescu. Mai mult, şi-a permis să spună că sunt cercetaţi doar acei baroni cu rezultate electorale. Îmi şi închipui cum au ei (n.r. - pesediştii) la sediu o hartă cu Prahova - cod roşu de DNA, Mehedinţi - cod roşu de DNA, Constanţa - cod roşu de DNA, Vrancea - cod portocaliu de DNA", a spus senatorul liberal Valeriu Boeriu, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi.

Boeriu a afirmat că, deşi la constituirea USL, a sperat că - fiind condus de oameni tineri - PSD este deosebit de partidul-stat din guvernarea Năstase, are aceleaşi "metehne". "Nu s-a schimbat nimic faţă de perioada 2003-2004. Mai grav e că acum chiar pe faţă îşi apără baronii. Nu l-am auzit atunci pe Iliescu, şi nici chiar pe Năstase, să spună că ei toţi sunt curaţi", a spus senatorul liberal.