Aleea din strada Dobreştilor se lărgeşte şi se transformă în acces auto, a anunţat, miercuri, Primăria. Odată modernizată, aceasta va fi cu sens unic către strada Aluminei, de care va fi legată printr-un sens giratoriu ce va fi amenajat în intersecţia din faţa Bisericii Sfântul Apostol Andrei.

Reprezentanţii au semnat săptămâna trecută contractul de execuţie a lucrărilor încheiat cu firma Gamid Prodexim. Firma orădeană şi-a adjudecat lucrarea prin licitaţie pentru suma de 535.548 lei, la concurenţă cu societăţile Gauss Topo (545.751 lei), Selina (660.309 lei) şi Drumuri Orăşeneşti (623.320).

Câştigătorul licitaţiei va demara lucrările în primăvară şi va trebui să le finalizeze în termen de 90 de zile de la emiterea ordinului de execuţie şi predarea amplasamentului de către beneficiarul reprezentat de municipalitatea orădeană.

"Lucrarea se impune pentru fluidizarea circulaţiei în zonă şi pentru a oferi o cale nouă de acces auto pentru locuitorii blocurilor din zona Dobreştilor, care până acum trebuiau să ocolească prin strada Sovata", a declarat Leontin Pătcaş, şef Birou Drumuri şi Poduri din cadrul Primăriei.

Numele firmei Gamid Prodexim, în care se regăsesc o parte din acţionarii Asfamixt, a devenit cunoscut în urma scandalului declanşat la Primăria Budureasa pentru care a făcut asfaltări în satele Sălişte şi Budureasa unde a decontat nelegal sume mai mari decât cele cuvenite pentru lucrările efectuate. Curtea de Conturi a dispus anul trecut, în urma unui control făcut la Primărie, returnarea sumelor încasate necuvenit.

În Oradea, firma de construcţii a început pe 5 noiembrie 2012 lucrările de modernizare ale străzii Zambilelor. Termenul de finalizare a investiţiei în valoare de 523.193 lei este de trei luni, dar lucrările au fost îngheţate în decembrie în urma răcirii vremii şi vor fi reluate după dezgheţul din primăvară.