După o săptămână de deliberări, Tribunalul Bihor s-a pronunţat miercuri în procesul deschis Loredanei Coste, fosta psiholoagă a Poliţiei Bihor, şi lui George Botto, agent şef la structura Bihor a "Doi şi-un sfert", acuzaţi de trafic de influenţă în formă continuată.

Instanţa a dispus condamnarea celor doi la câte doi ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de şase ani. De asemenea, Tribunalul Bihor a dispus punerea lor imediată în libertate.

În cei şase ani de încercare, Loredana Coste şi George Botto sunt obligaţi să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor, să anunţe orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile şi să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

Totodată, instanţa l-a obligat pe George Botto să restituie denunţătorului suma de 5.000 de euro, iar pe Loredana Coste să dea înapoi suma de 6.000 de euro. Până la restituirea sumelor, instanţa a aplicat sechestru asupra imobilelor deţinute de cei doi.

Sentinţa nu este definitivă. Procurorii DNA au atacat sentinţa încă din sala de judecată prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Loredana Coste şi George Botto au fost trimişi în judecată la începutul lunii noiembrie de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată după ce, pe 25 octombrie, au fost prinşi în flagrant în urma unei acţiuni a poliţiştilor DGA Bihor, în momentul în care primeau 7.000 de euro.

Era vorba doar de o tranşă din suma totală de 39.000 euro pe care ar fi pretins-o de la un afacerist orădean, în numele unui ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor, şi din care încasaseră deja 11.000 de euro.

Citeşte pe această temă şi:

Psihologa Poliţiei şi subofiţerul de la "Doi şi-un sfert" şi-au recunoscut faptele şi aşteaptă sentinţa

Şpagă în Poliţie: Detalii din dosarul în care au fost arestaţi psiholoaga IPJ şi subofiţerul de la "Doi ş-un sfert"!