Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, miercuri, în cazul chirurgilor Adrian Maghiar (foto), patron al Spitalului privat Pelican, respectiv Victor Lazăr, medic în cadrul Spitalulul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, acuzaţi de moartea unei orădence de 38 ani.

Este vorba despre Daniela Havaşi, funcţionar bancar, care, pe 26 noiembrie 2005, a fost internată pe secţia Chirurgie 1 de la Spitalul Judeţean Oradea, în grija lui Maghiar, pe atunci şeful secţiei, dar a murit trei zile mai târziu, din cauza unui diagnostic eronat.

În urma dezbaterilor, Curtea de Apel a decis să menţină, ca legală, sentinţa dată de Judecătoria Oradea, unde cei doi chirurgi au fost achitaţi anul trecut, după ce magistraţii au stabilit că în acest caz nu a fost vorba de o culpă medicală. Decizia celei mai înalte instanţe din judeţ este definitivă.

"Înţelegem durerea familiei îndoliate, însă în acest caz nu a fost vorba despre o culpă medicală, fapt stabilit, după cum se vede, de toate instanţele de judecată. A fost un caz medical deosebit, cu o evoluţie atipică", a declarat BIHOREANULUI avocatul Răzvan Doseanu, apărătorul chirurgului Adrian Maghiar.

Procurorii Parchetului Oradea au clasat dosarul în două rânduri, el fiind repus pe rol de Judecătoria Oradea, pe 7 februarie 2012.

Citeşte pe aceeaşi temă articolul: O moarte "deshumată": Medicii Adrian Maghiar şi Victor Lazăr, învinuiţi de ucidere din culpă