Curtea de Apel Oradea  a pronunţat verdictul final în procesul bihoreanului de 22 ani din Roşiori care, primăvara trecută, a înjunghiat o tânără însărcinată, iar apoi a vrut să o înece într-o baltă de pe stradă.

Victima, o femeie în vârstă de 32 ani din Diosig, agent de credite, a fost găsită în seara zilei de 11 aprilie, înjunghiată cu mai multe lovituri de cuţit în Roşiori, localitate unde venise să încase restanţele de la un client cu datorii.

Tânăra a fost preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor şi transportată la Spitalul Judeţean, în timp ce poliţiştii bihoreni, coordonaţi de procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au pornit pe urmele agresorului.

Acesta fugise imediat după agresiune şi a fost descoperit în aceeaşi seară, fiind reţinut şi o zi mai târziu arestat pentru tentativă la omor calificat, acuza fiind justificată de faptul că, potrivit medicilor, leziunile suferite pus în pericol viaţa femeii, dar şi a copilului nenăscut. 

Din investigaţiile anchetatorilor, bărbatul a chemat-o la întâlnire pe victima sa cu intenţia de a o ucide, iar în momentul în care s-au întâlnit, a înjunghiat-o cu un cuţit în mai multe zone ale corpului. La un moment dat, tânăra a reuşit să iasă din maşina în care discutau, dar agresorul s-a repezit după ea şi a încercat să o înece într-o baltă din apropiere după care a fugit, luând cu el şi geanta femeii.

În finalul anchetei, pe 2 mai 2017, Kelemen a fost trimis în judecată şi condamnat iniţial la Tribunalul Bihor la o pedeapsă de 11 ani de detenţie plus despăgubiri de 50.000 euro către victima sa.

Hotărârea Tribunalului, pronunţată pe 12 decembrie 2017, a fost atacată atât de procurori cât şi de inculpat, iar procesul a continuat la Curtea de Apel Oradea, unde instanţa a pronunţat verdictul final vinerea trecută, micşorând pedeapsa  la 10 ani de închisoare şi daunele la 30.000 euro.

Totodată, agresorul femeii a primit interdicţie de a purta armă şi de a se apropia de casa acesteia pentru o perioadă de 5 ani după ispăşirea pedepsei. Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă.