Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat în dosarul penal întocmit pe numele membrilor clanului ţigănesc Neguş trimişi în judecată la sfârşitul anului trecut de procurorul criminalist al Parchetului Bihor, Alin Leucea.

Dacă iniţial Alexandru Balogh, alias Kali (foto), Gheorghe Varga şi Răzvan Parfene au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare, acum Curtea de Apel a dispus ca Balogh şi Parfene să fie încarceraţi pentru o perioadă de 5 ani, iar Gheorghe Varga pentru 5 ani şi 6 luni.

Magistraţii celei mai înalte instanţe din judeţ au înăsprit pedeapsa şi în cazul lui Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea. Condamnat iniţial la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, Bundea are de executat 5 ani şi 6 luni.

Pentru restul inculpaţilor din dosar, magistraţii Curţii de Apel Oradea au menţinut sentinţa dată de Tribunalul Bihor. Soluţia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul interlopilor a fost întocmit în urma celor mai violente răfuieli consumate în ultimii ani în Oradea, între care încăierarea din benzinăria Lukoil Nufărul, unde au fost vizaţi interlopul Gabriel Tămăşdan, alias Dinamită, şi nepotul acestuia, Bogdan Popa, bătaia din Lotus Center, unde au fost atacaţi Mihai Carmen Pandel, zis Spartanul, şi amicul său, Viorel Budău, dar şi bătaia din ABC-ul RaluOana din Decebal, unde cel agresat a fost un membru al bandei lui Neguş, Răzvan Parfene, iar atacator - unul din apropiaţii lui Pandel, Varga Zoltan, alias Ţigu.

Acuzaţiile în dosar erau de tentativă de omor, vătămare corporală, port ilegal de arme albe şi tulburarea ordinii publice şi au fost formulate împotriva celor mai violenţi membri ai clanului: Alexandru Balogh, zis Kali, Varga Gheorghe, Răzvan Parfene, Alexandru Bundea, Varga Zoltan, Carmen Mihai Pandel şi Bogdan Cristian Măgurean, zis Kamaz, un celebru bătăuş din Sălaj apropiat al clanului Neguş.

Cauza a fost judecată iniţial la Tribunalul Bihor, unde magistraţii au schimbat acuzaţiile de tentativă de omor şi au menţinut doar cele de vătămare corporală, dispunând condamnări la amenzi penale pentru toţi inculpaţii, mai puţin pentru Varga Zoltan, Carmen Mihai Pandel şi Bogdan Cristian Măgurean, faţă de care dosarul a fost disjuns.

Tribunalul a decis condamnarea lui Alexandru Balogh la o amendă penală de 11.000 lei, a lui Varga Gheorghe la o amendă penală de 13.000 lei, iar a lui Răzvan Parfene la o amendă penală de 11.500 lei. Pe Alexandru Bundea magistraţii Tribunalului l-au condamnat la o amendă penală de 5.000 lei, însă pentru că infracţiunile pentru care este judecat în acest dosar sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat de Înalta Curte, într-un alt dosar privind o tentativă de asasinat comisă la Arad, la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, judecătorii au decis ca interlopul să execute doar pedeapsa mai grea, cea cu privare de libertate.

Citiţi despre povestea procesului intentat bătăuşilor din oraş în articolul "Interlopi la judecată: Armele lui Neguş"