Verdictul în controversatul dosar deschis pe numele tânărului Nicolae Oros, acuzat că l-ar fi împuşcat mortal pe taximetristul Bajkan Peter în februarie 2009, pe Calea Sântandreiului, se lasă aşteptat.

Procesul s-a derulat pe 10 martie, însă judecătorii au amânat iniţial cu o săptămână pronunţarea unei sentinţe, pentru ca, la data stabilită, pe 17 martie, să revină şi să schimbe data pronunţării pentru 24 martie.

Misiunea judecătorilor nu este uşoară deoarece cazul a iscat numeroase discuţii din cauza dovezilor insuficiente strânse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în timpul anchetei. Nicolae Oros, singurul suspect, a fost trimis în judecată în 2009, în ciuda faptului că nu exista vreo probă directă care să demonstreze că acesta l-ar fi omorât pe taximetrist ori că s-a aflat la locul crimei.

Magistraţii Tribunalului Bihor au stabilit anul trecut că tânărul nu a fost autorul omorului, motiv pentru care au dispus achitarea acestuia şi eliberarea lui din arest, unde se afla din martie 2009.

Sentinţa a fost atacată, prin apel, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care îl consideră în continuare vinovat pe tânăr, însă nu şi de supravieţuitorii taximetristului care solicită acum retrimiterea dosarului, pe care îl consideră incomplet şi neprofesionist, la Parchet pentru refacerea urmăririi penale.

Citiţi ce spune avocatul lui Nicolae Oros şi cel al familiei taximetristului despre caz în articolul "A reînceput procesul crimei de pe Sântandreiului: soţia taximetristului mort cere procurorilor să caute adevăratul ucigaş"

Citiţi pe această temă şi articolul "Nicolae Oros, tânărul acuzat că l-a împuşcat pe taximetristul găsit mort pe centură, a fost declarat nevinovat!"