Excelentă analiza făcută de preşedintele CSM Oradea, Şerban Sere, cu privire la situaţia poloului orădean. Semn că nu degeaba ia 10.000 lei lunar de la Distrigaz, ca membru în Consiliul de Administraţie. Echipa s-a clasat pe locul II în campionat şi a ajuns într-o finală de cupă europeană, dar nu a reuşit s-o şi câştige.

Drept urmare, domnia sa l-a demis rapid pe antrenor şi a anunţat că doreşte să ne bazăm mai mult pe elementul autohton, deoarece este nefiresc ca nişte poloişti durdulii din Serbia să facă legea la noi în vestiar. E nevoie să dăm credit tinerilor, fiindcă am ajuns în situaţia ca în lotul naţional să avem un singur orădean, şi acela exportat la Dinamo când avea 14 ani. Şi degeaba ne lamentăm că Federaţia este condusă de nişte borfaşi din Lehliu-Gară, că avem şi noi vina noastră.

Ciudat, însă, că acelaşi algoritm nu mai este valabil şi la baschet. Din campioni, am ajuns cu noroc pe locul III, iar în cupele europene ne-am clasat undeva pe la mijloc. Aici, totuşi, nu se vorbeşte deloc despre schimbarea antrenorului, şi nici nu se are în vedere infuzia cu elemente locale.

Eu cred că valoarea unui manager nu constă în a merge cu miloaga la sponsori pentru a putea plăti salariile sportivilor, ci în croirea unei strategii pe termen lung, în baza căreia să fie promovaţi tinerii sportivi orădeni. Oricum, tratamentul diferenţiat al managerului Şerban Sere faţă de cele două echipe, aflate practic în situaţii identice, are o singură explicaţie: echipa de polo nu ia masa la restaurantul Crinul.