Preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, a afirmat că, în opinia sa, în judeţul Bihor "nu este cazul" ca formaţiunea pe care o reprezintă să realizeze vreo alianţă în vederea alegerilor locale, cu niciuna dintre formaţiunile politice, parlamentare sau neparlamentare, ori cu alte organizaţii. Seremi a adăugat, totuşi, că o asemenea înţelegere s-ar putea încheia, totuşi, "în unele comune", dacă aşa decid organizaţiile locale ale PDL.

"Eu cred că la noi (n.r. - în judeţul Bihor) nu este cazul să facem nicio Mişcare Populară sau de alt fel, cu vreun partid parlamentar sau neparlamentar. Cred că s-ar putea face anumite înţelegeri electorale doar în unele comune, dacă va exista interes în acest sens pe plan local", a declarat luni, pentru BIHOREANUL, preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi.

Întrebat care este motivul pentru care în Bihor "nu este cazul" să se realizeze o alianţă între PDL şi alte formaţiuni sau organizaţii pentru alegerile locale, Seremi a răspuns indirect, afirmând că asemenea înţelegeri pot fi făcute în judeţele unde partidul nu are suficiente şanse de câştig. "Eu sunt convins că în multe alte judeţe nu este cazul să se facă o Mişcare Populară. Doar acolo unde colegii noştri nu au candidaţi sau nu au puterea în tot judeţul...", a spus liderul PDL Bihor.

Seremi a mai arătat că în Bihor candidaţii la cele mai importante poziţii din administraţia locală vor fi desemnaţi săptămâna viitoare, pe baza unor sondaje. "Săptămâna viitoare vom decide candidaţii. La Consiliul Judeţean, sigur, avem deja un candidat (n.r. - actualul preşedinte al CJ Bihor, Radu Ţîrle, care a abandonat PNL), dar vom face un sondaj şi pentru judeţ, să vedem cum stăm. La Primăria Oradea vom stabili candidatul săptămâna viitoare, când vom anunţa şi candidaţii la posturile de consilieri judeţeni", a spus preşedintele PDL Bihor.

Ştefan Seremi şi-a exprimat poziţia la o zi după ce conducerea PDL a decis să nu creeze, încă, la nivel naţional Mişcarea Populară, dar să o permită, de la caz la caz, în judeţe, astfel încât partidul să se alieze cu oricine i-ar putea aduce voturi în plus.