Deputatul Ştefan Seremi este cu un picior afară din PDL. La o zi după ce şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, pe care o deţinea din 2010, şi cu doar o zi înainte ca Vasile Blaga să revină la Oradea pentru a asista la instalarea consilierului judeţean Ionel Avrigeanu ca preşedinte interimar al filialei, Seremi afirmă că este într-un conflict de nerezolvat cu nr. 2 al partidului.

Izbucnirea conflictului, spune Seremi, a avut loc pe 29 martie, când Blaga a venit la Oradea pentru anunţarea candidaturilor lui Mihai Groza şi Radu Ţîrle la Primăria Oradea, respectiv Consiliul Judeţean Bihor, şi când a avut loc o reuniune a Colegiului Director al filialei, la care Blaga i-a reproşat că nu conduce organizaţia aşa cum trebuie.

"Blaga a venit cu gândul direct că n-am făcut nimic", a declarat Seremi pentru BIHOREANUL, explicând că nu se simte vinovat pentru o presupusă stare proastă a organizaţiei, deoarece "niciodată nu s-a mai întâmplat, ca acum, să avem înainte cu 30 de zile de începerea campaniei finalizată în proporţie de 95% lista candidaţilor la primării şi la consiliile locale".

Aşa cum a declarat şi unei alte publicaţii locale, Seremi l-a învinuit pe Blaga că, nici mai mult, nici mai puţin, "vrea să distrugă partidul" pentru ca PDL să înregistreze un scor slab în alegerile locale şi apoi să declanşeze un congres extraordinar pentru a-l debarca pe Emil Boc de la conducere şi a-i lua funcţia. "Mie îmi pare rău că domnul Blaga vrea să distrugă partidul şi cred că Boc a fost fraier că i-a dat pe mână coordonarea campaniei pentru alegerile locale. Am chiar dubii că Blaga doreşte binele partidului. Cred că nu doreşte un scor foarte bun pentru PDL, pentru că atunci nu ar mai fi un congres extraordinar", a spus Seremi.

Seremi s-a referit, tangenţial, şi la Radu Ţîrle, despre care afirmă că se pregăteşte să-şi facă campanie doar lui, ca să mai câştige un mandat în fruntea CJ Bihor, fără însă a-l preocupa să "tragă" după sine şi listele de consilieri, deoarece nu face lobby pentru partid în comunitatea penticostală. "Îşi face campanie singur. Eu i-am spus că atunci când merge la fraţi (n.r. - în comunitatea penticostală) să mă cheme şi pe mine, dar nu m-a chemat", a spus Seremi.

Întrebat de BIHOREANUL dacă este adevărat că se gândeşte să plece din PDL, Seremi a spus că a fost ofertat de toate celelalte partide (PNL, PSD, PC, UNPR şi PPDD), dar deocamdată "analizează" ce ofertă să accepte. "Trebuie să analizez ce mi se oferă", a spus deputatul deocamdată pedelist, adăugând că este posibil ca plecarea sa să fie urmată şi de câţiva primari care, ca şi el, nu se mai simt reprezentaţi de PDL. "Cine-o să simtă că nu mai este reprezentat de PDL o să plece. De-aia am plecat şi eu, pentru că PDL nu mă mai reprezintă, aşa cum este el astăzi în Bihor".

În ce priveşte momentul în care îşi va anunţa opţiunea pentru unul din celelalte partide, Seremi a spus că acest gest depinde de mai multe "variabile" şi că nu se grăbeşte. "Când voi anunţa decizia? Asta nu ştiu, fiindcă trebuie să mă gândesc. Mai mult, mai greu, dar trebuie să mă gândesc şi să iau în calcul mai multe variabile", a spus Seremi.